Ciabatta
Een krokante korst en grote gaten in het deeg, de Italiaanse ciabatta is uit duizenden te herkennen. Voor een ciabatta heb je een soepel deeg nodig. Wat daarvoor de truc is? Robèrt legt het stap voor stap uit!
Cannoli
Deze lekkernij komt oorspronkelijk van Sicilië, maar de cannoli is zo lekker dat het gefrituurde koekje inmiddels tot ver buiten het eiland bekend is. Het feestelijke rolletje wordt traditioneel gevuld met ricotta en gekonfijte citrusschil, maar Robèrt bedacht een variant met witte chocolade ganache en pistache.
Italiaanse wolkenbroodjes
Zin in een lekkernij zonder gluten? Ook daar hebben ze in Italië iets op bedacht. Deze wolkenbroodjes, ook wel oopsies genoemd, zijn lekker luchtig met Italiaans temperament.
Italiaanse kaas tartelettes
Het land van de laars is ook het land van de kaas. Mozzarella, Parmezaan of Gorgonzola, we zijn er dol op! En in deze Italiaanse tartelettes zitten ze allemaal.
Tiramisu
Misschien wel het bekendste Italiaanse toetje is tiramisu. Het is een Italiaans dessert dat waarschijnlijk is ontstaan in de regio Veneto. De naam betekent letterlijk: trek mij omhoog, wat je kunt vertalen als beur mij op of maak mij blij. Ook zo’n zin gekregen in tiramisu? Wij hebben een aantal variaties voor je op een rij gezet.
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren