E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bijzondere baklava variatie

Banketbakkersroom, chocolade-pistachelava, walnoten en amandelspijs. Je verwacht het misschien niet maar deze ingrediënten kun je allemaal verwerken in onderstaande bijzondere baklava variaties.

Wooden,Board,With,Delicious,Baklava,On,Grey,Background,,Closeup

Baklava, een heerlijk gebakje uit de Midden-Oosterse keuken, staat bekend om zijn zoete smaak. Het bestaat uit knapperige laagjes filodeeg, doordrenkt met zoete honing en gevuld met pistachenoten. Vanwege de machtige smaak wordt het gebakje vaak in kleine stukjes gesneden en geserveerd met een bolletje ijs. Benieuwd naar bijzondere baklava variaties? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Turkse notentaart turkse notentaart - anna

Deze Turkse notentaart met harde bodem is dé perfecte combinatie van twee baksels. De taart is gevuld met frangipane, banketbakkersroom en afgetopt met knapperige baklava. Een ideale traktatie voor iedereen met keuzestress.

Het recept  

Kataifi Kataifi baklava

Waar baklava precies is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. Maar dat het gebakje uit Griekenland of Turkije komt staat (bijna zeker) vast. Deze Griekse variant bestaat uit dunne, krokante strengen deeg. Robèrt vult het gebakje met amandelspijs, walnoten, hazelnoten, sinaasappel, rozenwater en honing. Genieten maar!

Het recept 

Baklava lava cake Pien - Baklava Lava cake

Baklava is behoorlijk machtig, waardoor je meestal maar een klein stukje op kan eten. Maar met deze cake kan je onbeperkt genieten van de heerlijke zoete smaak van dit gebakje. De cake is gevuld met pistachenootjes, rozenjam, gedroogde rozen en afgetopt met gesuikerde rozenblaadjes. Het verrassende lava-effect binnenin de cake zal iedereen aan tafel verrassen!

Het recept  

Saragli saragli

Het maken van baklava is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd. Wil je wel genieten van de zoete smaak van dit heerlijke gebakje, maar heb je geen geduld om erop te wachten? Ga dan aan de slag met deze Griekse baklava rolletjes, gevuld met walnoten, pistachenoten, hazelnoten en overgoten met een zoete honingsiroop.

het recept  

Baklava broodjes bakken

Nog niet uitgebakken? Ga dan aan de slag met deze opgerolde broodjes, gevuld met noten, honing en oranjebloesemwater.

het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.