E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kataifi baklava

Kataifi baklava: geen klassieke baklava, maar een Griekse versie met kataifi: dunne, krokante strengen deeg. Robèrt vult deze baklava met amandelspijs, walnoten, hazelnoten, sinaasappel, rozenwater en honing.

Robèrt van Beckhoven

Recept van
Robèrt van Beckhoven

Cake
Moeilijk
(49) reviews

Ingrediënten

Vulling

  • 120 gram amandelspijs
  • 40 gram walnoten
  • 40 gram hazelnoten
  • 15 gram gekonfijte sinaasappelsnippers
  • 20 gram rozenwater
  • 20 gram honing

Kataifi

  • 160 gram bloem
  • 120 gram maïzena
  • Snufje zout
  • 70 gram zonnebloemolie
  • 350 gram water
  • Gesmolten boter

Afwerking

  • Pistachenootjes
  • Honing

Bereidingswijze

Benodigdheden:

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Spuitfles
  • Ovenschaal
  • Kwastje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Vet de ovenschaal in. 

Vulling

  • Maal de walnoten en hazelnoten klein.
  • Meng met de rest van de ingrediënten tot een stevige vulling.
  • Maak 6 rolletjes van ongeveer 40 gram en 8 centimeter per stuk.
  • Leg apart.

Kataifi

  • Meng alle ingrediënten, behalve de boter, tot een beslag. 
  • Haal het beslag door een zeefje en doe het in de spuitfles. 
  • Verwarm de koekenpan. 
  • Spuit dicht op de pan in snelle lange bewegingen deegdraadjes in de pan. 
  • Haal ze er meteen uit als ze op kleur zijn en leg ze op een schaal, afgedekt met een handdoek. 
  • Herhaal voor ongeveer 18 keer zodat je genoeg kataifi hebt om alle vulling in te rollen. 
  • Maak lange stroken van de kataifi en smeer ze goed in met gesmolten boter. 
  • Rol de kataifi om de rolletjes vulling heen en knip eventueel netjes bij met een schaar. Zorg dat de vulling goed ingesloten is. 
  • Leg de rolletjes op een rijtje in het midden van de ovenschaal. Houd aan beide kanten ruimte vrij. 
  • Bak de rolletjes in 12-15 minuten goudbruin.

Afwerking kataifi baklava

  • Schenk wat honing naar smaak over de kataifi.
  • Hak de pistachenoten grof en strooi over de kataifi.

Ook lekker:

Baklava brood

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.