E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cruffins: een croissant én muffin in een

Behoefte aan iets anders (gemakkelijks) voor de lunch of op zoek naar inspiratie om iets origineels mee te nemen naar een tuinfeest? Probeer dan deze cruffins: een combinatie van muffins én croissants.

Cruffins

Een cruffin is een combinatie van een croissant en een muffin. En heel fijn: ze zijn zo klaar. Handig om mee te nemen als lunch, voor een dagje weg of tijdens een picnick.

Hoe maak je cruffins?

Je kunt de cruffins, net als croissants, vullen met allerlei lekkers. Kies bijvoorbeeld voor hartig beleg zoals kaas, ham of kruidenboter. Of voor een zoete variant, door chocoladepasta of speculoos op het deeg te smeren. In dit recept maken we cinnamon cruffins, oftewel kaneelbroodjes in de vorm van een muffin. Bekende smaken, maar dan in een ander jasje.

Dit heb je nodig:

  • Croissantdeeg (zo maak je het zelf)
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 50 gram roomboter
  • Kaneel (op smaak)

Zo maak je het: 

  • Vet de muffinvorm in met een beetje boter of bakspray.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit. Wil je het liever zelf maken? Zo doe je dat!
  • Smelt de boter in een pannetje en meng de kaneel erdoorheen.
  • Verdeel het botermengsel met een spatel over het croissantdeeg.
  • Strooi als je het lekker vindt nog extra kaneel over het croissantdeeg.
  • Tot slot strooi je de basterdsuiker over het deeg.
  • Rol het deeg op en snijd het verticaal doormidden, zodat er 6 strengen ontstaan.
  • Rol de strengen op als nestjes en verdeel ze over de muffinvorm.
  • Zet ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
  • Als je het lekker vindt kun je er nog kaneelsuiker of glazuur opdoen.

Ook lekker:

Apple Cinnamon Rolls

Zo maak je zelf speculaas rolls

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.