E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De bakkers zetten de bloemetjes buiten

Een heerlijk zonnetje, een tent gevuld met bloesem en bakkers die de bloemetjes buiten zetten met focaccia tuintjes, kataifi én een bloemig lentespektakel. We blikken terug op aflevering 3.

lynn3

Het zonnetje schijnt, de tent is gevuld met bloesem en de bakkers zetten de bloemetjes buite met focaccia tuintjes, kataifi én een bloemig lentespektakel. Dit was aflevering 3!

 

Focaccia tuintje

Het is dé trend van het moment; een focaccia maken met een tuintje erop. Een lekker luchtig Italiaans platbrood dat versierd is met verse kruiden en groente als gezellig tuintje. De bakkers halen al hun creativiteit uit de kast voor een prachtig exemplaar.

Los van versierkunsten, is de focaccia natuurlijk waar het om draait. “Brood is een spel van graan en water”, aldus Robèrt. Het soort graan bepaalt de smaak van het brood. Water zorgt voor de kwaliteit. Hoe meer water, hoe meer kwaliteit. En dat is precies het geheim van de focaccia: veel water. Hoe dat werkt, legt Robèrt je stap voor stap uit.

BEKIJK VIDEO

 

Benieuwd hoe je zo’n zelfde focacciadeeg omtovert tot ciabatta? Open de app en bak mee met de interactieve video van Robèrt.

Download de app

 

Technische opdracht

Yannis kan zijn hart ophalen, want de bakkers wanen zich in Griekse sferen bij de technische opdracht. Ze maken kataifi, een soort baklava van dunne sliertjes deeg. Super lekker, maar best een uitdagende opdracht. Zin om aan de bak te gaan? Bekijk Robèrts recept.

Kataifi baklava

 

Bakken met bloemen

De bakkers sluiten het bakweekend af met een bloemig lentespektakel. Daarvoor moeten ze zelf eetbare bloemen maken van fondant, suiker, marsepein of botercrème. Maar wist je dat je ook kunt bakken met echte bloemen? Vlierbloesem, lavendel, rozenwater of oranjebloesem zijn hele fraaie smaakmakers in je baksel. We hebben onze favorieten op een rij gezet.

Bakken met bloemen

 

Recepten

Inspiratie nodig voor het versieren van jouw focacciatuin? Of zin om de dooreet-taart met advocaat van Marieke, de magische medovic van Zeinab of de tulpenvaas van Enzo zelf te bakken? Bekijk dan snel de recepten!
Bekijk recepten

 

Meesterbakker 

Hij maakte een fantastische vegan focaccia met Indiase kruiden en haalde de smaken uit de Auvergne in de tent met een lactosevrije tulpentaart met perzik, verveine en tulpenkoekjes. Enzo werd deze week verkozen tot meesterbakker. “Goud staat me goed”, aldus de meesterbakker zelf.

Bak Enzo’s focaccia
Bak Enzo’s tulpenvaas

 

De derde bakker verlaat de tent

Helaas moest ook deze week een bakker de tent verlaten. We nemen afscheid van de vrolijke Lynn. Benieuwd hoe Lynn haar bakavontuur in de tent heeft ervaren?
Lees hier het hele interview

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.