E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lynn: “Meedoen is een once-in-a-lifetime kans”

lynn4

Zwanger, een verbouwing én een eigen bedrijf runnen, paardrijden op wedstrijdniveau en dan ook nog eens de tent in. Qua timing niet de beste periode om aan het Het Heel Holland Bakt avontuur te beginnen. De 26-jarige Lynn vond het dan ook best pittig. “Een hele bijzondere ervaring, maar het leven ernaast in combinatie met het bakken in de tent was aanpoten”.

 

Dit kan ik ook

lynnEigenlijk was het allemaal nét te veel voor Lynn die tijdens de opnames van Heel Holland Bakt zwanger is. “Er zit heel veel tijd in, dat had ik er niet achter gezocht. Maar met een opdracht oefenen ben je zo 3,5 uur verder”. Lynn heeft absoluut geen spijt van haar inschrijving, maar als het een jaar later op haar pad was gekomen was dat qua timing beter geweest. De afgelopen jaren kijkt ze naar Heel Holland Bakt met het idee ‘dit kan ik ook’. Ze houdt enorm van bakken en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. “Ik ben onwijs fan van het programma en zeg nou eerlijk, wie wil er niet in die tent staan?” Lynn vindt het dan ook geweldig dat ze door de selectie komt. “Maar”, zegt ze eerlijk, “ik overwoog om het niet te doen, omdat het wat veel zou zijn op dat moment. Maar ik wilde het ook niet afzeggen, dit is een once-in-a-lifetime kans!”

 

Het lijkt zo makkelijk op tv

Als voorbereiding op de tent heeft ze niet veel geoefend. “Ik bak en ik maak wat ik leuk vind en dat gaat eigenlijk altijd goed. Stiekem is het wel zo dat je graag de bevestiging wil dat je het ook écht daadwerkelijk kan als je in de tent staat”. De signatuuropdrachten zijn Lynn’s favoriet, hier kan ze haar energie en creativiteit in kwijt. Over de technische opdrachten zegt ze: “Dat was echt niks voor mij, ik heb dyslexie en je zit met tijdsdruk. Het lijkt zo makkelijk op tv, tot je er zelf staat”. Ook de invloed van de andere bakkers vindt ze lastig tijdens deze opdrachten. “Je ziet dingen van elkaar en hoe de andere bakkers dingen doen. Dan ga je toch twijfelen of je het zelf niet fout doet, je bent heel beïnvloedbaar op dat moment”.

 

Slagroomfan

LynnHet allerliefste bakt Lynn ‘iets’ met slagroom. Een slagroomtaart kan ze dan ook met haar ogen dicht maken. Tenzij de slagroom ‘gestolen’ wordt natuurlijk. “De slagroomtaart die ik in de eerste aflevering maakte ging heel goed maar miste een halve liter slagroom, die had iemand denk ik van mij gepakt. Hierdoor kon ik mijn slagroomtaart niet afsmeren zoals ik het altijd doe”. Lynn verdenkt Yannis als ‘slagroomdief’: “Hij had het helemaal niet bewust gepakt van mij, maar hij had zelf nog wat nodig en we hadden nog maar een kwartier te gaan. Zo gaan die dingen, ik moest roeien met de riemen die ik had”. Volgens Yannis niets van waar, hij heeft zijn slagroom uit de reservebak gepaktlaat hij weten. Slagroom of niet, het mag voor Lynn niet meer baten. Lynn baalt dat ze haar grootspraak niet kan waarmaken, helemaal na het jurycommentaar van Robèrt die nog eens benadrukt dat haar taart niet netjes genoeg afgesmeerd is.

 

Broodjes kroket

Over haar beste baksel is Lynn stellig. “Ik denk dat ik trots mag zijn op mijn broodjes kroket. Ze waren lekker naar mijn idee en keurig binnen de tijd af”. De bloementaart die ze maakt bij het spektakelstuk in aflevering 3, noemt ze haar meest mislukte baksel. “Ik kan hele mooie taarten maken, maar qua voorbereiding is het me niet gelukt om neer te zetten wat ik graag wilde. Dat is echt mijn struikelblok geweest”. Dat haar creaties er mooi uitzien, is voor Lynn het belangrijkste als ze bakt. “Als het uiterlijk er niet naar is, heb je geen zin om te proeven, de eerste indruk is het belangrijkste”. 

 

Eén groot feest

LynnLynn merkt op een gegeven moment dat meedoen aan het programma wat veel wordt voor haar. Naast haar zwangerschap en de verbouwing waar ze op het moment van de opnames middenin zit, heeft ze samen met haar man een eigen bedrijf. Daarnaast helpt ze haar ouders regelmatig in hun viskraam en rijdt ze paard op wedstrijdniveau. “Mijn planning liep niet meer zoals het zou moeten”. Over haar afscheid in aflevering 3 zegt ze dan ook:“ Ik kwam eigenlijk 2 dagen per week tekort om me voor te bereiden op Heel Holland Bakt. Hoe jammer ook, het was goed dat ik er uit ging. Ik zou niet weten hoe ik het allemaal had moeten doen als ik door was gegaan”. Tot slot benadrukt ze wel dat het zeker één groot feest was om dit mee te mogen maken. “Mocht er weer een Heel Holland Bakt nog een keer komen, dan houd ik me aanbevolen. Ik kom met liefde nog een keer terug in de tent!”

 

Meer Lynn?

Zondag 3 april 2022 zie je meer van Lynn in Doorbakken, om 22.15 uur op NPO 1.

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.