E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De mooiste taarten met gevouwen chocolade

Robèrt laat je zien hoe het werkt en onze bakkers inspireren je met hun creaties.

Martine_Chocolat_with_a_twist

De mooiste taarten met gevouwen chocolade

Chocolade vouwen is een bijzonder leuke techniek met een rebels karakter. Het overtreedt namelijk alle regels voor chocolade. Maar daar trekken wij ons weinig van aan, want het resultaat is ontzettend spectaculair! Ook aan de slag met gevouwen chocolade? Robèrt laat je zien hoe het werkt en onze bakkers inspireren je met hun creaties.

 

Chocolade vouwen

Chocolade is een mooi en bewerkelijk product. Als je gaat tempereren, speelt de temperatuur de hoofdrol en is het belangrijk om nauwkeurig te werken. Als je chocolade gaat vouwen, kun je daarentegen alle regels overboord gooien. Hierbij gaat het namelijk in de vriezer, omdat de chocolade juist niet helemaal moet stollen. Robèrt legt je in deze video uit waarom dat zo is en hoe het werkt.

Bekijk de video

 

Chocolate with a Twist

Chocolate with a twistChocolade biscuit, een krokante koekbodem, witte chocolade crème, pure chocolade ganache, verse frambozen en prachtig gevouwen chocolade waaiers van witte, melk en pure chocolade. Dit taartje is voor de echte chocoladeliefhebbers. De waaiers van gevouwen chocolade worden rondom de taart bevestigd en dat zorgt voor een koninklijk en indrukwekkend effect. Als je dit taartje op tafel zet, steel je gegarandeerd de show!

Chocolate with a Twist

 

Red Velvet chocolate cake

Red VelvetVerrukkelijk, mooi in harmonie, bijzonder smakelijk en heel plezierig om te eten. Zo omschrijft de jury dit taartje. En dan ziet hij er ook nog eens zo prachtig uit! Sarena maakt gevouwen chocolade waaiers van twee smaken chocolade, wat het effect extra bijzonder maakt. Als je hem aansnijdt is het effect minstens zo spectaculair, want hij is gevuld met een red velvet biscuit en een dikke laag witte chocolade crème en frambozen.

Red Velvet chocolate cake

 

Against All Odds

Against all oddsHet is bijna een Prinsjesdag-hoedje, zo fraai en verfijnd is deze chocolademoussetaart. Achter het kant-achtige decoratiebeslag zitten een amandel-chocoladebiscuit, chocolademousse en Kirschslagroom verstopt. Het taartje is gedecoreerd met gevouwen chocolade rozetten en de finishing touch komt van de gesuikerde viooltjes. Landgenoten; dit moet u geproefd hebben.

Against All Odds

 

Schwarzwalder special

Schwarzwalder MichielDeze Schwarzwalder heeft al het goede van de klassieker, maar dan met een házelnotenbodem, házelnotenroom én gevouwen chocolade! Daar wordt de hele taart mee bekleed en Michiel maakt er ook nog mooie krullen ter decoratie van. Een leuke manier om je Schwarzwalder in een ander jasje te steken.

Schwarzwalder special

 

Aan de vouw!

Ben je ook aan de slag gegaan met gevouwen chocolade en heb je een prachtig pareltje op tafel gezet? Deel het resultaat dan met ons via #HHB of via de app, vinden we leuk!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.