E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit is custard en zo bak je ermee!

Custard is een heerlijke romige toevoeging aan heel veel baksels. Maar wat is het precies en hoe maak je het?

Custard

Wat is custard?

Het is een mengsel van eidooiers, melk en suikers dat dikker wordt nadat je het warmer maakt in een pannetje. Je kunt het zelf maken, maar het ook kopen als poeder. Het poeder is een combinatie van zout, maïzena en kleur- en smaakstoffen voor die lekkere vanillesmaak.

Wat is het verschil tussen custard en vla?

Custard en vla lijken heel erg op elkaar. Qua structuur, maar ook qua kleur. Zijn ze dan ook hetzelfde? Er zit een klein verschil tussen beide. Vla wordt namelijk gemaakt van melk, suiker en een verdikkingsmiddel (zoals maïzena) en bevat dus geen eieren.

Petit fours Petit fours

Petit fours zijn het allerlekkerst als ze vers gemaakt zijn. Dit recept is voor 16 twee-haps-cakejes, dus geweldig wanneer er visite komt.

Het recept

Franse appeltaart franse appeltaart recept custard

Er gaat niks boven een heerlijke appeltaart. Dit Franse appeltaart recept maak je met custard en amandelspijs. Daardoor is hij extra zacht en romig van smaak.

Het recept

Pastel de nataPortugees gebakje: De Pastel de nata

Een bakje van bladerdeeg gevuld met custard, dat klinkt als een heerlijke combinatie. Waar komt Pastel de nata (oftewel: pasteitjes van room) vandaan en hoe maak je het? We vertellen het je in dit artikel.

Het recept

Mergpijpjes Mergpijpjes

Een klassiek recept van Robèrt voor mergpijpjes met een verrukkelijke botercrèmevulling. Liniaal bij de hand, dit recept vergt enige precisie. Maar dan heb je ook wat!

Het recept

Amandelsoufflé

Licht, luchtig en lekker zacht. Amandelsoufflés zijn het perfecte toetje voor de wintermaanden. Maak ze bijvoorbeeld als dessert voor het kerstdiner. Robèrt helpt je in de bakvideo op weg met dit recept.

Het recept

Ook lekker met custard:

Schuimtaartje met frambozencrémeux van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.