E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Dit is type 00-bloem (en hier kun je het voor gebruiken)

Ga je aan de slag met een Italiaans recept? Grote kans dat je dan type 00-bloem tegenkomt. Wat is het verschil tussen type 00-bloem en reguliere bloem?

Type 00 bloem

We schreven al eerder over de verschillen tussen tarwebloem, zelfrijzend bakmeel en bakpoeder. Maar misschien ben je type 00-bloem ook al eens tegengekomen in een recept. Wat is het verschil tussen gewone bloem en deze variant? Je leest het hier.

Dit is type 00-bloem

Type 00-bloem is heel fijngemalen tarwebloem. Het wordt vaak gebruikt in Italiaanse recepten. De cijfers zijn bij Italianen een duiding om aan te geven hoe fijn het bloem is wat betreft structuur. Stel er staat 100 voor je meel, dan betekent dat er 100 kilo bloem van 100 kilo graan is gemaakt. Het is dan heel erg grof. 00 betekent heel fijn.

Semola

Naast type 00-bloem bestaat er ook semola. Een ander soort bloem dat vaak gebruikt wordt in Italiaanse recepten. Het is afkomstig van Sicilië. De Nederlandse vertaling is griesmeel, maar het is niet de griesmeel die we kennen van de pap. Deze hardere meelsoort is geler van kleur.

Wat kun je ermee bakken? pasta

Wat kun je bakken met type 00-bloem? Deze bloemsoort is dus heel erg geschikt voor Italiaanse recepten! Je maakt er pizza of pasta mee. Benieuwd naar het basisrecept voor verse pasta? Dat vind je hier. Zelf ravioli maken? Lees dan dit recept op de website van MAX Vandaag.

Pizza Robèrt BBQ Chicken Pizza

Bloem of meel?

Tarwemeel of tarwebloem? Ook daar zit een verschil tussen. Tarwemeel wordt van tarwekorrels gemalen en is wat grover. Je gebruikt het bijvoorbeeld voor het bakken van volkorenbrood. Wanneer je het fijner maalt of zeeft krijg je tarwebloem. Dat is dan weer geschikt voor muffins, cakes of koekjes.

Wil je meer lezen over verschillende soorten meel? Bekijk het hier.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.