E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je een mooie laagjes taart

Wil je een laagjes taart of cake bakken? Of het nou een regenboog cake, een naked cake of een opera taart is, het is belangrijk om netjes te werken. Met deze tips kun je een nette laagjes taart of cake maken.

laagjestaartlaagjescake-1920x1080

Een prachtig uitziend baksel, netjes werken en zelfs een nette werkbank; het wordt allemaal gewaardeerd door de jury in de Heel Holland Bakt tent. En dat is niet voor niets; we willen allemaal wel strak gebak serveren. Een opera taart, regenboog cake en een naked cake worden opgebouwd in verschillende lagen. Al deze lagen moeten uiteindelijk in precies dezelfde vorm en grootte op elkaar gestapeld worden. Hoe maak je een nette laagjes taart of cake? We geven je tips en recepten!

laagjes cake laagjes taartRisico’s

Je snijdt de vorm uit je biscuit en je begint met het stapelen van je taart. Wanneer je taart klaar is, snijd je nog één keer de randjes er af zodat alle lagen dezelfde vorm hebben. Maar niet zonder risico. Zachte lagen kunnen verzakken. En precies recht afsnijden is ook een kunst. Zo kan het zijn dat je eindigt met een baksel waar je misschien toch niet zo gelukkig mee bent.

Gebruik een taartring

Een ideaal hulpmiddel om een taart makkelijk, gelijkmatig én netjes op te bouwen is een taartring. Taartringen heb je in allerlei soorten en maten. Wanneer je een taartring gebruikt, kun je ten eerste heel makkelijk met de vorm je biscuit uitsteken. Deze hebben dan allemaal dezelfde vorm. Nu kun je starten met het opbouwen van de verschillende lagen. Je begint met het aanbrengen van een laagje bakpapier of folie in de ring tegen de rand.

opera taartLaagjes taart of cake opbouwen

Biscuit, room, crèmes, mouse, fruit en bavarois; stuk voor stuk bouwstenen voor een laagjestaart. Er kan zoveel worden gevarieerd als je zelf wilt. Ook met de dikte van de lagen. Houd wel rekening met het gewicht en de stabiliteit van de lagen. Biscuit is erg fijn als basis. Een dunne laag biscuit is licht van gewicht en blijft goed in vorm. Wil je zwaardere crème lagen combineren met lichtere roomlagen? Dan is het slim om de lichtere lagen boven de zwaardere lagen plaatsen. Zo beperk je eventueel verzakkingsgevaar aanzienlijk.

Goed koelen

Wil je een mooie laagjes taart maken, zorg dan dat je de taart en je vullingen tussendoor goed koelt. Dat is zeker handig wanneer je met zachte crèmes werkt. De crèmes blijven zo mooi stevig en gelijkmatig. Bovendien zorgt een gekoelde taart er tijdens het aansnijden voor dat het geheel intact blijft.

red velvet taartLaagjes taart recept

Nu je weet waar je je op moet letten, kun je zelf aan de bak! Wil jij zelf een gestapelde taart of cake maken? Hier vind je een basisrecept voor biscuit. En met dit recept maak je een klassieke botercrème.

Of kies hier een lekker recept van één van de bakkers uit de tent.

Red velvet naked cake

Opera taart met kersenbotercrème

Spiegeltaart met passievruchtenmousse

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.