
Op zoek naar een nieuw favoriet snoepje? Goed nieuws, die hebben we voor je! En wat helemaal leuk is, je maakt dit snoepje heel makkelijk zelf. Probeer eens honeycomb te maken! Een heerlijk karamelreepje voor de echte honingliefhebbers.
Wat is honeycomb?
Dit toffee-achtige snoepje heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Waarschijnlijk heeft de populaire Netflix-serie Squid Game daar ook aan bijgedragen. In één van de opdrachten moeten de kandidaten een patroontje uit een honeycomb snoepje prikken met een dunne naald.
Het snoepje is over de hele wereld bekend en draagt meerdere namen. De variant hierboven wordt in Zuid-Korea Dalgona genoemd. Maar in de rest van de wereld staat het ook bijvoorbeeld ook bekend als sponge toffee. Dat komt vooral door de werkzame baking soda in het snoepje. Die zorgt ervoor dat de binnenkant van de honeycomb een beetje brosse sponsachtige structuur krijgt. En dat is nou net wat honeycomb zo lekker maakt!
Honeycomb maken
Ingrediënten
- 200 gram kristalsuiker
- 50 gram honing
- 10 gram baking soda
Bereidingswijze
- Verhit de suiker met de honing tot 150 graden om een karamel te maken.
- Roer snel de baking soda erdoor en stort uit op een met bakpapier beklede plaat.
- Laat afkoelen.
- Breek in grove stukken zodra het is afgekoeld.
Aan de bak
Een echte thuisbakker is nooit uit de keuken te slaan. Vraag je je nu af: ‘Wat kan ik bakken met mijn zelfgemaakte honeycomb?’ Dit maak je ermee.
Eton mess
Eton Mess is een makkelijk, traditioneel Engels dessert dat bestaat uit slagroom, meringue en vers fruit. Voor een extra variatie in je toetje kun je heel goed stukjes honeycomb toevoegen.
Honingtaart
Aan de buitenkant is deze taart bekleed met een honingraatpatroon, maar zodra je hem doorsnijdt zie je de strepen van de bij aan de binnenkant. Het bbiscuit is van chocolade en gember en je maakt het geheel compleet met honeycomb, die als mooie schotsen bovenop de taart staan.
In de chocolade
Om van honeycomb helemaal een lekker tussendoortje te maken kun je het in gesmolten chocolade dopen. De combinatie van honing-karamel en chocolade is zo lekker dat we er geen genoeg van kunnen krijgen! Zelf met gesmolten chocolade aan de slag? Leer dan van Robèrt hoe je de meest krokante en glanzende chocolade maakt.
Welke honing kies je?
Verwerk je honing in je baksel? Misschien pak je dan lukraak een potje of fles uit de kast. Maar welke honing je gebruikt kan veel invloed hebben op de smaak van je baksel. Benieuwd welke soort je het beste kunt kiezen?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.