![Croissants](https://cdn.heelhollandbakt.nl/2023/08/Croissants-950x550.jpg)
Een keer wat anders als toetje: een ijstaart met croissants, aardbeien en natuurlijk ijs. Dat wordt smullen! Een feestje op tafel. Zo maak je het.
Dit heb je nodig:
- Croissantdeeg voor 6 croissant (zo maak je het zelf)
- Aardbeien (of ander fruit dat je lekker vindt, bijvoorbeeld frambozen)
- Roomijs of aardbeienijs
- Optioneel: aardbeienjam
- Bekertje slagroom
- Ronde springvorm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het croissantdeeg uit en snijd 6 driehoeken – in de vorm van vlaggetjes. Rol ze op tot 6 croissants.
- Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en bedek de bodem met de croissants. Leg de croissant in een ronde vorm tegen elkaar aan.
- Smeer ze met een kwastje in met ei en bak ze af in ongeveer 20 minuutjes. Laat goed afkoelen na het bakken.
De opbouw van de ijstaart
- Dan is het tijd voor de opbouw! Haal de croissanttaart uit de vorm.
- Snijd de croissanttaart horizontaal door zodat je een boven- en onderkant hebt. Daartussen komen de andere ingrediënten.
- Besmeer de onderste laag van de croissant met aardbeienjam.
- Schep met een ijslepel bolletjes ijs op de jam. Liever zelf roomijs maken? Dat doe je zo!
- Als je het lekker vindt kun je er ook nog stukjes aardbeien op leggen.
- Leg daar bovenop de bovenste croissantlaag.
- Tot slot maak je de taart af met ijs, slagroom, stukken aardbeien en eetbare bloemen.
IJstaart maken![](https://cdn.heelhollandbakt.nl/2023/07/Viennetta-300x169.jpg)
Het bekendste ijstoetje is misschien wel Viennetta. Maar wist je dat je deze ijstaart ook zelf kunt maken?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.