E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

IJstaart met croissants en vers fruit

Croissants eet je normaal gesproken misschien tijdens het ontbijt of lunch met jam of chocoladepasta. Dit keer verwerken we ze in een heel ander recept: in een ijstaart.

Croissants

Een keer wat anders als toetje: een ijstaart met croissants, aardbeien en natuurlijk ijs. Dat wordt smullen! Een feestje op tafel. Zo maak je het.

Dit heb je nodig:

  • Croissantdeeg voor 6 croissant (zo maak je het zelf)
  • Aardbeien (of ander fruit dat je lekker vindt, bijvoorbeeld frambozen)
  • Roomijs of aardbeienijs
  • Optioneel: aardbeienjam
  • Bekertje slagroom
  • Ronde springvorm

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd 6 driehoeken – in de vorm van vlaggetjes. Rol ze op tot 6 croissants.
  • Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en bedek de bodem met de croissants. Leg de croissant in een ronde vorm tegen elkaar aan.
  • Smeer ze met een kwastje in met ei en bak ze af in ongeveer 20 minuutjes. Laat goed afkoelen na het bakken.

De opbouw van de ijstaart

  • Dan is het tijd voor de opbouw! Haal de croissanttaart uit de vorm.
  • Snijd de croissanttaart horizontaal door zodat je een boven- en onderkant hebt. Daartussen komen de andere ingrediënten.
  • Besmeer de onderste laag van de croissant met aardbeienjam.
  • Schep met een ijslepel bolletjes ijs op de jam. Liever zelf roomijs maken? Dat doe je zo!
  • Als je het lekker vindt kun je er ook nog stukjes aardbeien op leggen.
  • Leg daar bovenop de bovenste croissantlaag.
  • Tot slot maak je de taart af met ijs, slagroom, stukken aardbeien en eetbare bloemen.

IJstaart maken

Het bekendste ijstoetje is misschien wel Viennetta. Maar wist je dat je deze ijstaart ook zelf kunt maken?

Zo doe je dat!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.