E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kroning Charles III: dit bak je voor Coronation Day

Op zaterdag 6 mei 2023 wordt koning Charles III officieel gekroond. En zeg je Engeland, dan zeg je bakken! We zetten de lekkerste Engelse baksels die je kunt maken voor Coronation Day op een rijtje.

Tom-spektakelafl5-1920x1080

Sinds het aantreden na het overlijden van zijn moeder koningin Elizabeth heeft koning Charles III haar taken al overgenomen. De officiële kroning vindt plaats op Coronation Day, zaterdag 6 mei 2023. Met welk baksel op schoot kijk jij naar de kroning? Hier vind je de lekkerste Engelse recepten.

Engelse lemon meringue taart

engelse meringue taartDit recept goed te doen voor de beginnende bakker! Van deze Engelse lemon meringue taart krijgen wij maar geen genoeg. Gelukkig is de taart lekker luchtig.

Bekijk recept

Banoffee pie

Bakken zonder ovenKoekjes, karamel, banaan en slagroom: dat klinkt alleen al als een heerlijke combinatie. Goed nieuws: het zijn de ingrediënten van Banoffee Pie. Zo maak je hem. Zonder oven!

Bekijk recept

Ode aan Queen Elizabeth

postzegel pieDeze vegan pie is gevuld met een curry van tofu en ui en wordt geserveerd met een mangochutney. De taart is vormgegeven als Britse postzegel met Queen Elizabeth in wit en rood vegan taartdeeg. Een echte ode aan Queen Elizabeth op Coronation Day.

Bekijk recept

Picknick bij de Big Ben

Broodspektakel picknick ElizabethKun je niet naar Big Ben toe? Dan haal je het bouwwerk gewoon hier naartoe met dit broodspektakel. De Big Ben zelf kun je niet eten, maar je serveert hem met een heuse picknick. Met een pan de jamon, een brood dat gevuld is met gerookte beenham, gerookte spek, olijven en rozijnen. En echte Engelse scones, met jam.

Bekijk recept

Engelse telefooncel

“London calling”Ring ring, who’s there? It’s London calling! Dit gemberkoek bouwwerk is omgetoverd tot een echte Engelse telefooncel. Inclusief rood jasje. We hebben het recept voor je vereenvoudigd tot basisrecept, waarmee je zelf lekkere gemberkoekjes kunt bakken, die je – als je wilt – ook kunt voorzien van een mooi rood laagje.

Bekijk recept

Kroning volgen op tv

Wat gebeurt er op Coronation Day en waar is het te zien? Je lees het op MAX Vandaag!

Zo verloopt Coronation Day

 

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren