E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lekker zoet uit Oostenrijk

Het Nederlands elftal aanmoedigen kan natuurlijk niet op een lege maag, ga daarom aan de slag met één van deze klassiekers uit Oostenrijk.

Haal het wintersport gevoel in huis met deze baktips

Het Nederlands elftal speelt op 25 juni 2024 tegen Oostenrijk. Het bekijken van de voetbalwedstrijd is al een feestje op zich, maar deze typisch Oostenrijkse gebakjes maken het nog leuker.

1. Apfelstrudel

Apfelstrudel is een echt traditioneel Oostenrijks gebak. Het was oorspronkelijk voedsel voor arme mensen, maar later werd het een culinair hoogstandje. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de Oostenrijkse keuken. Apfelstrudel bestaat uit deeg, plakjes appel en rozijnen. Lekker met een toefje slagroom of warme vanillesaus.

APFELSTRUDEL 

2. Linzer Torte linzer torte

Linzer Torte heeft zijn naam de danken aan de plaats waar het gebak is ontstaan: Linz. Door het kenmerkende rasterpatroon bovenop de taart lijk het een beetje op een Limburgse vlaai. Vul de taart met jouw favoriete jam, zoals aalbessenjam, bosbessenjam of bosvruchtenjam.

LINZER TORTE

3. Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

De lekkernijen in Oostenrijk zijn machtig en groots. Maar dat is niet erg, want tijdens het aanmoedigen van het Nederlands elftal kun je best wat krachtvoer als tussendoortje gebruiken. Kaiserschmarrn is de Oostenrijkse variant op de Hollandse pannenkoek en wordt tijdens de wintersport veel als lunch of nagerecht gegeten. Deze luchtige pannenkoek wordt in stukjes gesneden en geserveerd met rozijnen, poedersuiker en jam of appelmoes.

KAISERSCHMARNN

4. Germknödel Germknodel

Een andere, lekkere deegspecialiteit uit Oostenrijk is germknödel. Je kunt het vergelijken met een bapao, maar dan met een zoete vulling. De bolle knödel wordt gemaakt van brooddeeg en gevuld met pruimencompote. Vlak voor het serveren wordt de germknödel overgoten met gesmolten boter, geraspt blauwmaanzaad en poedersuiker. De deegknoedel bak je niet in een pan, maar stoom of kook je in zout water.

GERMKNÖDEL

5. Sachertorte Sachertorte

Sachertorte is de bekendste taart van Oostenrijk. Deze taart werd in 1832 gemaakt en dankt zijn naam aan een hotel in Oostenrijk, waar hij is ontstaan. De taart is verrassend simpel en bestaat uit een paar onderdelen: chocoladecake, abrikozenjam en een glazuurlaag van chocolade. Maar juist de eenvoud maakt deze taart onweerstaanbaar lekker.

SACHERTORTE

Ben je op zoek naar andere, makkelijke snacks en borrelhapjes voor tijdens het EK voetbal? Ook die hebben we voor je op een rijtje gezet. 

MAKKELIJKE EK SNACKS EN BORRELHAPJES

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.