E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Maak zelf bonbons

Liefde gaat door de maag! Op deze bonbons word je op slag een beetje verliefd.

Bonbons_maken

Liefde gaat door de maag! Op deze bonbons word je op slag een beetje verliefd. Als echte bakkermakkers maken wij bonbons natuurlijk gewoon zelf. Ze hoeven dan niet gebakken te worden, maar ze horen zeker thuis in de patisserie. Bovendien bevat chocolade stofjes die bijdragen aan je geluksgevoel. Dopamine, serotonine, endorfine, anandamide, theobromine en cafeïne… Genoeg reden dus om aan de slag te gaan en een gelukkige te verwennen met een doosje huisgemaakte hartvormige bonbons.

Recept voor bonbons

Wat heb je nodig?

  • Hartvormige bonbonvorm
  • Spuitzak
  • 500 gram pure of melkchocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Hele geroosterde hazelnoten

Zo maak je het:

Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en laat het 3 uren koken. Zorg dat het blikje de hele tijd onder water blijft. Laat daarna afkoelen. Je hebt nu Dulce de Leche gemaakt. Roer de afgekoelde Dulce de Leche soepel en doe in een spuitzak.

Smelt 2/3e van de chocolade au bain-marie. Haal van de warmtebron en roer de overige 1/3e chocolade erdoor tot alle stukjes zijn gesmolten. Giet de chocolade in je bonbonvorm. Sla de vorm een paar keer op je werkblad om de luchtbellen uit de chocolade te kloppen. Houd de vorm op de kop om de overtollige chocolade eruit te laten lekken en schraap de vorm schoon. Laat de chocolade uitharden.

Spuit een toefje Dulce de Leche in de bonbons en druk er een hele hazelnoot in. Vul de rest van de vorm met een laagje chocolade om de bonbon af te sluiten. Laat uitharden. Los de bonbons voorzichtig uit de vorm. Je kunt de vorm even in de vriezer leggen voor het lossen, dat maakt het wat makkelijker. Doe ze in een mooi doosje en dan… Strik erom. Tijd om je lief, buurvrouw of oma ermee te verrassen!

Meer bonbon-inspiratie

Je kunt ze ook maken met pralinécreme of met salted caramel (lekker!). De recepten vind je hier:

Praliné bonbons

Salted caramel bonbons

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.