E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Maak zelf bonbons

Liefde gaat door de maag! Op deze bonbons word je op slag een beetje verliefd.

Bonbons_maken

Maak zelf bonbons

Liefde gaat door de maag! Op deze bonbons word je op slag een beetje verliefd.

Als echte bakkermakkers maken wij bonbons natuurlijk liever gewoon zelf. Ze hoeven dan niet gebakken te worden, maar ze horen zeker thuis in de patisserie. Bovendien bevat chocolade stofjes die bijdragen aan je geluksgevoel. Dopamine, serotonine, endorfine, anandamide, theobromine en cafeïne… Genoeg reden dus om aan de slag te gaan en een gelukkige te verwennen met een doosje huisgemaakte hartvormige bonbons.

 

Recept

Wat heb je nodig?

  • Hartvormige bonbonvorm
  • Spuitzak
  • 500 gram pure of melkchocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Hele geroosterde hazelnoten

 

Zo maak je het:

Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en laat het 3 uren koken. Zorg dat het blikje de hele tijd onder water blijft. Laat daarna afkoelen. Je hebt nu Dulce de Leche gemaakt. Roer de afgekoelde Dulce de Leche soepel en doe in een spuitzak.

Smelt 2/3e van de chocolade au bain-marie. Haal van de warmtebron en roer de overige 1/3e chocolade erdoor tot alle stukjes zijn gesmolten. Giet de chocolade in je bonbonvorm. Sla de vorm een paar keer op je werkblad om de luchtbellen uit de chocolade te kloppen. Houd de vorm op de kop om de overtollige chocolade eruit te laten lekken en schraap de vorm schoon. Laat de chocolade uitharden.

Spuit een toefje Dulce de Leche in de bonbons en druk er een hele hazelnoot in. Vul de rest van de vorm met een laagje chocolade om de bonbon af te sluiten. Laat uitharden. Los de bonbons voorzichtig uit de vorm. Je kunt de vorm even in de vriezer leggen voor het lossen, dat maakt het wat makkelijker.

Doe je bonbons in een mooi doosje. Strik erom en tijd om je lief ermee te verrassen!

 

Meer inspiratie

In aflevering 8 gingen Anouk en Pauline voor hun high tea aan de slag met bonbons. Anouk maakte ze met pralinécreme en Pauline maakte bonbons met salted caramel. Hun recept kun je natuurlijk ook in een hartvorm maken. Benieuwd?

 

Praliné bonbons van Anouk

 

Salted caramel bonbons van Pauline

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.