E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Makkelijke taart recepten voor beginnende bakkers

Ben jij nog niet zo bedreven in de (thuis)bakkerij, maar wil je wel een mooie taart op tafel zetten? Bekijk dan deze makkelijke taart recepten. Hiermee slaag je gegarandeerd!

chocoladetaart-1920x1080-1

Een huis vol lekkere geuren, een middagje fijn besteed en een super trots gevoel als je dat eerste hapje neemt. Er gaat niks boven het zelf bakken van een taart! Of je nou een ervaren bakker bent, of net je eerste stapjes in de bak-keuken zet; een mooie taart op tafel zetten kan altijd. Zeker met deze makkelijke recepten!

Tips voor het bakken van taart

Voor we beginnen met de recepten zetten we eerst een aantal tips op een rij, zodat het bakken van een taart een stuk makkelijker wordt. We leggen uit hoe je de keuken voorbereidt, waarom het belangrijk is om nauwkeurig te werken en hoe je ervoor zorgt dat je een gaar baksel uit de oven tovert.

Bekijk alle tips

slagroom opspuitenSlagroomtaart

Een ultieme klassieker die het goed doet op elk verjaardagsfeest: de slagroomtaart! Je maakt deze taart van luchtig biscuit, slagroom en aardbeienjam. Bovenop komen verse vruchten en de zijkant wordt natuurlijk gegarneerd met amandelschaafsel. Makkelijk gemaakt en zoveel lekkerder dan de versie uit de winkel! Moeite met slagroom opkloppen? Lees dan deze slagroom EHBO.

Slagroomtaart

banoffee pieBanoffee pie

Koekjes, karamel, banaan en slagroom… Dat klinkt alleen al als een heerlijke combinatie en wij kunnen je verklappen, dat is ook zo! Dit taartje geeft een echte smaakexplosie, maar is niet moeilijk om te maken. Sterker nog, je hebt er zelfs geen oven voor nodig. 

Banoffee pie

WorteltaartWorteltaart

Worteltaart is echt zo’n taart die je in een koffiezaakje bestelt als je even een bakkie doet buiten de deur. Maar wist je dat hij heel makkelijk zelf te maken is? Robèrt heeft een leuk recept voor je, met mayonaise. Ja, je leest het goed. Als vetstof in deze taart gebruikt hij mayonaise. Geen zorgen, daar proef je niks van terug. Het zorgt er juist voor dat het een heel smeuïg taartje wordt. Top hem af met een fijne roomkaascrème en je hoeft de deur niet meer uit voor een puntje worteltaart.

Worteltaart

Zomerse fruitslofSlof met zomerfruit

Een krokante koekbodem met amandelspijs, banketbakkersroom en vers fruit. Deze taart maak je van klassieke bakrecepten die gecombineerd een heel fraai taartje vormen. Je kunt de spijs zelf maken, zoals in het recept staat uitgelegd, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare gebruiken of deze makkelijke, snelle amandelspijs proberen. Geen sloffenvorm in huis? Je kunt hem ook in een taartring of de rand van een springvorm maken.

Slof met zomerfruit

makkelijk taart bakkenChocoladetaart met frambozen

Chocoladeliefhebbers opgelet! Dit fantastische taartje maak je van drie heel eenvoudige recepten. Een luchtig biscuit bak je af en verdeel je in drie lagen. Daartussen komt frambozencompote en chocolademousse. De taart smeer je ook af met chocolademousse en decoreer je met chocoladeschaafsel en verse frambozen. Tip: heb je wat chocolademousse over? Bewaar het als toetje!

Chocoladetaart met frambozen

linzer torteLinzer Torte

Linzer Torte is één van de oudste taarten ter wereld. Het komt uit Oostenrijk en is vernoemd naar de plaats Linz. Deze taart maak je van een koekdeeg met daarop een fruitvulling. Simpel, maar erg effectief. Je kunt hiervoor fruit naar keuze gebruiken. Traditioneel wordt dit taartje met een mooi raster versierd aan de bovenkant. In dit recept maak je dat raster van blaadjes. Zo ziet hij er gelijk heel profi uit.

Linzer Torte

cheesecakeCheesecake

Een krokante koekbodem met daarop een boterzachte, rijke vulling van mascarpone, kwark en eieren. Een cheesecake is altijd een groot succes en echt enorm eenvoudig om te maken. In dit recept maak je de koekbodem zelf, maar je kunt hiervoor ook verkruimelde digestive koekjes mengen met wat gesmolten boter en dat aandrukken tot een stevige bodem. Je bakt deze taart voor een lange tijd op een lage temperatuur. Als hij nog een beetje wiebelig is als hij uit de oven komt, is hij goed!

cheesecake

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.