E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Napoleon cake maken inclusief recept

Bladerdeeg en room, een heerlijke combinatie. In deze Napoleon cake combineer je deze 2 ingrediënten tot een lekkere taart.

Napoleon

Wat is een Napoleon cake?

Een Napoleon cake ziet er eigenlijk meer uit als een taartje. Waar de taart vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Sommigen zeggen dat hij afkomstig is uit Frankrijk, omdat het daar ook wel Mille-Feuille genoemd wordt. Anderen beweren dat de taart een Russische oorsprong heeft, daar heet het een Napoleon torte.

Hoe ziet de taart eruit?

De Napoleon cake bestaat uit heel veel verschillende laagjes bladerdeeg. Bovenop en de buitenkant strooi je ook nog kruimels bladerdeeg. Daartussen vind je heerlijke room. Soms wordt de taart nog gedecoreerd met vers fruit. Er zijn de afgelopen jaren zijn er over de hele wereld heel veel verschillende versies van de cake ontstaan. Zo lijk je in elk land weer een andere taart te hebben, met allemaal ongeveer hetzelfde idee.

Napoleon cake receptZeinab

Zeinab ging in seizoen 9 in de finale aan de slag met 3 verschillende baksels, waaronder deze cake. Je maakt de basis met bladerdeeg en Zwitserse room.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram bladerdeeg
  • 500 gram Zwitserse room

Hoe je de cake maakt en in elkaar zet, zie je in dit recept.

Meer taart recepten:

De lekkerste Charlotte taarten op een rij

5 lekkere slof recepten

Verjaardagstaart met cijfers van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.