E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste Charlotte taarten op een rij

Zelf aan de bak met een Charlotte-Russe? Laat je inspireren door de recepten van onze bakkers!

Charlotte

De lekkerste Charlotte taarten op een rij

In Heel Holland Bakt Nog een keer gaan de bakkers aan de slag met een Charlotte Russe-taart. Dat is een taartje om je vingers bij af te likken, zo lekker! Ook aan de bak? Laat je inspireren door deze recepten van onze bakkers.

 

Charlotte Russe

De Charlotte is van origine een nagerecht dat wordt gemaakt in een typische Charlotte bakvorm. Een soort tulband met golvende randen. De taart wordt aan de buitenkant bekleed met brood, cake of koek en hij werd vroeger zowel warm als koud opgediend.

De warme Charlotte werd gemaakt van een pudding van melk, eieren en appels. De buitenkant werd bekleed met strookjes beboterd brood zonder korst.

De koude Charlotte is de basis van de Charlotte-Russe. Hij werd bekleed met biscuit of koekjes en gevuld met abrikozenmarmelade. Later werd die marmelade vervangen door bavarois en het biscuit door lepelbiscuit, beter bekend als lange vingers. En dat is hoe we de Charlotte vandaag de dag nog steeds kennen.

 

Charlotte Russe van Robèrt

In basis is Charlotte Russe al een fantastisch lekkere taart. Robèrt heeft een mooi recept voor je uitgewerkt, waarbij hij frambozen combineert met een klassiek lepelbiscuit en een roomzachte custardvulling. Hiermee heb je een mooie basis voor een Charlotte taart te pakken, waar je natuurlijk zelf mee aan het experimenteren kunt slaan. We zijn benieuwd welke twist jij ‘m geeft!

Charlotte Russe van Robèrt

 

Bramen Cheesecake Charlotte

Charlotte Cheesecake BramenCheesecake liefhebbers opgelet! Deze Charlotte van Menno is echt wat voor jou. Niet alleen een prachtig plaatje om te zien, maar ook nog eens een genot voor je smaakpapillen én ‘finalewaardig’, aldus Robèrt. Het is een cheesecake in het jasje van een Charlotte taart. Met verse bramen, crème de cassis en mooie laagjes mousse, afgewisseld met zachte sponscake. Het geheel wordt natuurlijk afgewerkt met zelfgebakken lange vingers. Jum!

Bramen Cheesecake Charlotte

 

Chocolade Charlotte

Chocolade CharlotteDit taartje doet zijn naam eer aan, want het is een machtig exemplaar. En lekker is ie ook! Bakker Sabine wijkt van de gebaande paden en geeft deze Charlotte echt een unieke twist. Hij heeft een bodem van cornflakes en chocolade, daarop komt een chocolademousse, lange vingers in koffielikeur en plakjes aardbei. Een winnaar voor chocoholics dus. Strik erom en klaar is Kees!

Machtig Lekker

 

Tiramisu Charlotte

Tiramisu CharlotteTiramisu in de vorm van een Charlotte taart is natuurlijk een match made in heaven. Bakker Eric ging ermee aan de slag en zette dit prachtige exemplaar op zijn werkbank. Een klein, hoog taartje met koffiecake, mascarpone custard, Italiaanse meringue botercrème, koffiesiroop met amandellikeur en natuurlijk lange vingers! Met een speciale touch van hazelnoten voor een extra krokante bite.

Amarettimisu

 

Champagne Charlotte

Champagne CharlotteAls je op zoek bent naar een bruisend taartje, dan zit je gebakken met deze Champagne Charlotte van Rik. Super feestelijk voor een jubileum, nieuwjaarsfeest of gewoon zomaar. Met een vanille génoise biscuitbodem, champagnecrème, lemoncurd, witte chocolade ganache en een frambozen spiegel. Santé!

Champagne for everyone

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.