Terug

Paascake met aardbeien, kaneel en bloemen

Bak voor Pasen deze vrolijke, lenteachtige paascake recept met kaneel, aardbeien en bloemen. Gegarandeerd (en makkelijk) een succes!

Paascake helemaal omslag

Paascake bakken

Bloemen én zomerfruit dat zijn de perfecte ingrediënten voor een zonnige paascake. Voor de cake kun je elk recept gebruiken dat je maar lekker vindt. Limoencake, chocoladecake, of een gewone cake. Voor deze paascake gaan we uit van dit recept en vervangen we de cacao voor kaneel.

Ingrediënten

Cake

  • 100 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram ei
  • 100 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 gram zout
  • Kaneel (naar smaak)

Room

Zo maak je het

Let op: de room moet een paar uur opstijven in de koelkast.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Vet het cakeblik goed in en bestuif deze met een beetje bloem.
  • Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, voor je met het beslag begint.

De cake

  • Klop met een handmixer de boter met de suiker tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren al kloppend een voor een toe en klop het beslag nog ongeveer 5 minuten goed door.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg met het zout toe. Spatel dit kort door het beslag.
  • Doe het beslag in het cakeblik.
  • Bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Room en decoratie Paascake

  • Maak de room door 3 eetlepels zure room, de verse slagroom, de poedersuiker en de kaneel (op smaak) met de mixer door elkaar te mengen tot een stevig mengsel. Wil je de room wat zoeter? Voeg dan wat meer poedersuiker toe.
  • Laat het daarna even opstijven in de koelkast voor een paar uur.
  • Verdeel de room met een spatel over de cake.
  • Versier de cake tot slot met aardbeien (half en heel) en met viooltjes of kamille.
  • Als dat geen feestje op tafel is?

Ook een lekkere paascake:

Simnel cake: dit is het en zo maak je het

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren