E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken voor Sinterklaas: cakeletters met strooigoed

Trakteer in Sinterklaastijd op deze lekkere cakeletters met strooigoed.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Maak eens iets anders dan een chocoladeletter of een Sinterklaas taart. Bijvoorbeeld deze cakeletters. Versier ze met alles wat je maar lekker vindt.

Recept voor cakeletters met strooigoed

Ingrediënten biscuitdeeg

  • 150 gram eiwit
  • 110 gram suiker
  • 100 gram eidooier
  • 8 gram maïzena
  • 105 gram patentbloem

Ingrediënten witte chocolade botercrème

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram witte chocolade

Decoratie

  • Gebruik alles wat je lekker vindt: fruit, nootjes, chocolade, koekjes
  • Voor de Sinterklaasversie: snoepgoed, stukken chocoladeletter, kruidnoten, taaitaai, schuimpjes

Bakbenodigdheden

  • Bakplaat, bekleed met bakpapier of een siliconenmatje / bakvorm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Scherp mes
  • Mixer
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Twee pannen (voor au bain-marie smelten van de chocolade)
  • Garde

CakelettersZo maak je de cakeletters

Witte chocolade botercrème

  • Smelt de witte chocolade en klop het met de mixer door de roomkaas tot een luchtig geheel. Zet het in de koelkast.

Biscuitdeeg

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Zorg ervoor dat je kom en garde volledig vetvrij zijn.
  • Klop de eiwitten kort luchtig en voeg de suiker in gedeeltes toe. Klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
  • Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
  • Zeef de maïzena en de bloem en voeg de ingrediënten samen.
  • Spatel dit door de eieren en suiker tot er een homogeen beslag ontstaat.
  • Giet het beslag op de bakplaat, strijk het uit en bak het op 230 °C, ongeveer 9 minuten (bak je het in een vorm, bak het dan iets langer). Laat afkoelen.
  • Haal het biscuit na het bakken direct van de bakplaat, anders verandert je biscuit in beschuit…

Decoratie

  • Maak een sjabloon van een letter en snijd de letter uit het biscuitdeeg of gebruik een koekjesvorm.
  • Vul de spuitzak met de botercrème.
  • Spuit de witte chocolade botercrème in toefjes op de cakeletters.
  • Versier de botercrème met Sinterklaaslekkers.
  • Je kunt ervoor de cakeletters zo hoog maken als je zelf wilt door meerdere lagen toe te voegen. Versier dan alleen de bovenkant van de letter met snoepgoed.

Chocolade biscuit

  • Wil je liever chocolade biscuit maken? Gebruik dan 90 gram patentbloem en voeg 15 gram cacao toe.

Is er iemand jarig? Maak dan cakecijfers in plaats van cakeletters. Gegarandeerd een succes!

Nog meer bakken voor pakjesavond?

Sinterklaas: 6x lekkere recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.