E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Restjes van Pasen over? Dit bak je ermee!

Pasen de deur uit, maar alle paaseitjes en paasbroden nog niet? We geven je graag inspiratie voor wat je kunt bakken met restjes van Pasen, zodat je niks hoeft weg te gooien.

Restjes-over-van-Pasen--Dit-bak-je-ermee!

Heb je Pasen gevierd met een uitgebreid ontbijt, brunch of diner? Dan is de kans groot dat je nog lekkere restjes over hebt. Afgebakken broodjes, eieren, paasstol en chocolade paaseitjes. Met deze baktips hoef je niks weg te gooien!

Paasstol over?

Het is natuurlijk geen straf als je wat paasstol overhoudt na het paasontbijt of de brunch, zeker niet als je hem zelf hebt gebakken met Robèrts recept!

Paasstol van Robèrt

Je kunt er natuurlijk nog een dag langer van genieten, gewoon met een laagje boter. Maar als hij echt oud wordt, kun je er ook een paasstol 2.0 van maken! We hebben 2 fijne recepten voor je: wentelteefjes van paasstol of broodpudding van paasstol.

Wentelteefjes van paasstol

Ultiem comfort food, wentelteefjes. En extra lekker als je ze maakt van restjes paasbrood. Het is makkelijk om te maken en zeker ook een echte traktatie voor kinderen bij het ontbijt. Je kunt hier ook overgebleven broodhaasjes of hot cross buns voor gebruiken. Vooral als het brood wat ouder en taaier is, is het erg geschikt. 

Dit heb je nodig
  • PaasstolEnkele sneetjes paasbrood of doorgesneden broodhaasjes
  • 3 eieren
  • 150 milliliter slagroom of melk
  • Snuf kaneel
  • Suiker naar smaak (optioneel)
Zo maak je het
  • Kluts de eieren, kaneel en de slagroom/melk door elkaar. 
  • Voeg eventueel wat suiker naar smaak toe. Als je stol gebruikt is dit waarschijnlijk niet nodig. 
  • Doop de plakken brood aan beide kanten in het mengsel, laat het lekker goed weken. 
  • Bak de wentelteefjes aan beide kanten krokant in de pan. 
  • Bestrooi eventueel met wat suiker.

Extra uitpakken? Probeer dan eens deze gestapelde wentelteefjes met appel van Robèrt. 

Wentelteefjes van Robèrt

Broodpudding van paasstol

Zo maak je broodpuddingVan vrijwel dezelfde ingrediënten als de wentelteefjes, kun je ook broodpudding maken. Het is een echte Hollands lekkernij van broodrestjes geweekt in melk, eieren, suiker en kaneel. Heel lekker om eens te maken met restjes paasstol. Vooral de stukjes amandelspijs verdeeld door het brood geven het een bijzondere twist. Maar ook al je andere oude (afgebakken) broodjes die zijn overgebleven van de paastafel, kun je hier in kwijt. Ga je voor de normale of de gezonde, vegan variant?

Broodpudding maken

Paaseitjes over?

Zit jij na Pasen ook altijd met een pot met restjes paaseitjes? Hoewel het natuurlijk nooit verkeerd is om chocolade in huis te hebben, is het misschien wel fijn om na de Pasen alle paasspulletjes op te bergen. Van paaseitjes kun je gelukkig veel lekkere dingen maken! We geven je graag wat paasei inspiratie. Wat dacht je van een advocaat trifle, chocolademelk, een paasei rocky road of shortbread van paaseitjes? 

Advocaat trifle

Advocaat trifleZelfgemaakte advocaat, bokkenpootjes, slagroom, cake en paaseitjes. Klinkt als een droomcombinatie, nietwaar? Deze trifle is niet alleen lekker na Pasen, maar past ook heel goed als toetje tijdens het paasdiner bij je schoonouders. Hij is enorm machtig, maar wel oh zo lekker. Je kunt hier met gemak al je overgebleven paaseitjes met en zonder vulling in kwijt.

Advocaat trifle maken

Chocolademelk

Er gaat niks boven een kopje zelfgemaakte warme chocolademelk! Hoewel de temperaturen er niet echt om vragen, is het stiekem ook in het voorjaar een heel lekkere traktatie. En de perfecte oplossing om je overgebleven paaseitjes in te verwerken. Kies voor eitjes zonder vulling en gebruik ze gewoon 1 op 1 in plaats van de chocolade in het recept.

5x chocomelk inspiratie

Brownie met paaseieren

Brownie met paaseierenWil je gemakkelijk van je paaseieren af? Bak dan deze brownie met paaseitjes. Lekker simpel en ideaal om uit te delen. Dan is die overgebleven pot met lekkers zo verdwenen.

Naar het recept

Paasei Rocky Road

Rocky Road is een heerlijke lekkernij die in de VS heel populair is. Hij wordt gemaakt van chocolade en je kunt hem vullen met alles wat je lekker vindt. In dit geval dus paaseitjes! 

Dit heb je nodig
  • Paasei rocky road300 gram chocolade (of paaseitjes zonder vulling)
  • 150 gram roomboter
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • 100 gram (overgebleven paas)koekjes
  • 200 gram paaseitjes (met vulling)
  • 50 gram mini marshmallows
Zo maak je het

Smelt de boter, honing en chocolade op laag vuur. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen. Roer de verbrokkelde koekjes, marshmallows en paaseitjes erdoor. Houd wat achter voor de versiering. Schep het mengsel in een bakblik met bakpapier, verdeel gelijkmatig, strooi de overgebleven lekkernij erover en zet voor 4 uur in de koelkast. Snijd de Rocky Road in kleine stukjes en smullen maar!

Meer over paaseitjes

Benieuwd waarom paaseitjes eigenlijk verpakt zitten en aluminiumfolie en hoe je de smaak herkent aan de kleur?

Lees alles over paaseitjes

Eieren over?

Veel eieren in huis gehaald om te verstoppen en om op te eten, maar toch wat over? Gelukkig weten we ook daar raad mee! 

Hartige kaashapjes

KaashapjesIn dit recept kun je niet alleen de eieren, maar ook de kaas die over is van het kaasplankje kwijt. Deze hartige kaashapjes doen het goed bij de borrel. Of verwen jezelf er mee bij de lunch. 

Hartige kaashapjes

Hartige taart

Grote trek? Dan is deze hartige taart perfect voor het diner of de lunch. Je kunt er zowel je gekookte eieren, als rauwe eieren in kwijt. Da’s nog eens handig! En lekker natuurlijk.

Hartige taart bakken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.