E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Saint honoré, Schwarzwälder Kirsch en meer bakklassiekers

De bakkers in de tent gaan aan de slag met het combineren van twee klassiekers tot één taart. Maar wat zijn al die bekende bakklassiekers ook alweer? En hoe maak je ze?

afl7_opdr1_hans_1.jpg

4 Bakklassiekers

Met klassiekers zit je altijd goed, het zijn niet voor niets klassiekers. We zetten 4 heerlijke bakklassiekers voor je op een rijtje. Welke is jouw favoriet?

Saint-Honorétaart bakklassiekers

Een Saint-Honorétaart is een Frans gebakje, dat vernoemd is naar de heilige Honoratus van Amiens. De taart is een combinatie van onder andere bescuitdeeg, room, soesjes en karamel. Uitermate lekker, deze traditioneel Franse Saint Honoré uitgevoerd met de bijbehorende Chibouste crèmevulling maar wél met een sinaasappelcurd-twist.

Recept voor een Saint-Honorétaart

Schwarzwalder Kirsch

De Duitse naam van deze taart is Schwarzwälder Kirschtorte, maar in Nederland staat de taart bekend als de Schwarzwalder Kirsch. De traditionele Schwarzwälder Kirsch wordt gemaakt van chocoladecake, slagroom, kersen en Kirsch. De chocoladekrullen aan de zijkant maken deze taart helemaal af. Wil je geen alcohol gebruiken in je recept? Laat dan de Kirsch weg.

Recept voor klassieke Schwarzwalder Kirsch

Hazelnootschuimtaart Klassieke hazelnootschuimtaart

Een échte klassieker: de hazelnootschuimtaart, ook wel progrèstaart genoemd. Robert is er dol op. De meringue blijft een beetje taai en dan is er die zachte vulling…Heerlijk!

Recept voor klassieke hazelnootschuimtaart

Appeltaart Klassieke appeltaart

Appeltaart is gegarandeerd een succes op een verjaardag, of als taart bij de koffie. Iedere thuisbakker hoort een goed recept voor klassieke appeltaart in zijn of haar repertoire te hebben. Bijvoorbeeld deze met Jonagold appels, walnoten en rozijnen.

Recept voor klassieke appeltaart 

Een combinatie van bakklassiekers

Robèrt maakte een Saintprofiterol, een combinatie van de Saint Honoré-taart en profiteroles.

Het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.