E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Klassieke hazelnootschuimtaart

Een klassieker, deze hazelnootschuimtaart. De meringue blijft een beetje taai en dan is er die zachte vulling...

Aat

Recept van
Aat

Taart
Glutenvrij
(428) reviews

Ingrediënten

Hazelnotenmeringue

  • 150 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout
  • 150 gram eiwit
  • 300 gram poedersuiker

Banketbakkersroom

  • 800 gram melk
  • 2 vanillestokjes
  • 200 gram slagroom
  • 240 gram fijne suiker
  • 200 gram eidooier
  • 80 gram maïzena

Samenstelling

  • 1 zakje nougatine
  • 200 gram slagroom
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 10 gram cacaopoeder
  • 50 gram hazelnoten, zonder velletje, zonder zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Spreid de hazelnoten uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de hazelnoten 8 tot 10 minuten in de oven. Roer halverwege even door.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 130˚C.

Hazelnotenmeringue

  • Hak de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
  • Klop eiwitten samen met poedersuiker in een vetvrije beslagkom tot glanzende, stijve pieken.
  • Vouw de gehakte hazelnoten door de eiwitten. Doe dit voorzichtig zodat u niet alle lucht uit de eiwitten klopt.
  • Doe het hazelnotenbeslag in een spuitzak.
  • Spuit drie ronde taartbodems met een diameter van 18 centimeter op de bakplaat. Bak deze in 75 minuten droog.
  • Laat helemaal afkoelen op een rooster.

Banketbakkersroom

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Breng de melk, slagroom, vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
  • Klop de andere helft van de suiker met de eidooiers en de maïzena tot een papje.
  • Giet de helft van de kokende melk bij het papje en meng goed.
  • Giet alles terug in de pan en verwarm al roerend tot de crème indikt tot een mooie banketbakkersroom.
  • Giet de crème in de ovenschaal met folie en dek af met plasticfolie (om te voorkomen dat er een velletje op de crème komt).
  • Laat de crème even afkoelen en daarna in de koelkast koud worden.

Samenstelling van de klassieke hazelnootschuimtaart

  • Leg een taartbodem op een bord of snijplank.
  • Spreid een laagje vulling over de bodem.
  • Leg hierop de tweede taartbodem en herhaal. Dek de bovenste laag vulling af met de derde taart.
  • Bedek de taart volledig met de overgebleven vulling.
  • Bedek de zijkant van de taart met nougatine.
  • Klop de slagroom op samen met de suiker.
  • Garneer de taart met slagroomtoefjes, hazelnoten en bestuif met de cacao.

Recept voor glutenvrije hazelnootschuimtaart

Deze glutenvrije hazelnootschuimtaart is gevuld met zelfgemaakte advocaat, advocaatroom, chocolade en hazelnoot praliné.
BEKIJK GLUTENVRIJE HAZELNOOTSCHUIMTAART

 

Hazelnootschuimtaart met macarons

Dit schuimtaartje wordt omkleed met chocolade en gegarneerd met heerlijke hazelnoot macarons.

Recept voor hazelnootschuimtaart met macarons

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.