E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Te veel zout in vegaburger? Probeer deze vegan alternatieven

Uit onderzoek blijkt dat de vegaburger die je kunt kopen in de supermarkt (nog steeds) heel veel zout bevat. Ben je op zoek naar een alternatief? Maak paddenstoelenburgers of een ander vega(n) recept.

Enzo-kroket

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat vegaburgers te veel zout bevatten. Wil je vega genieten, maar dan zonder teveel zout? Maak lekkere paddenstoelenburgers, saucijzenbroodjes, worstenbroodjes of kroketten, maar dan in vega(n) jasje.

paddenstoelenburgerBurger van paddenstoelen

Deze burger gemaakt van paddenstoelen is heerlijk sappig. Je combineert ‘m met een truffelmayonaise en kwarteleitjes. Tip: bak je kwarteleitjes in een poffertjes pan! Echt lekker.

Bekijk recept

Vegan saucijzenbroodjes

Echte klassiekers, maar dan wel van vegan bladerdeeg. Naast de klassiekers, serveert hij volledig vegan saucijzenbroodjes met een vulling van kikkererwten. Daarbij komt een vegan saffraan aioli.

Vegan saucijzenbroodjes

Vegan worstenbroodjes vegan worstenbroodjes carnaval

Deze vegan worstenbroodjes, volgens recept van Robèrt, zijn volledig plantaardig. Je maakt ze met havermelk, plantaardige boter en vegan gehakt.

Vegan worstenbroodjes 

Vegan krokettenvegaburger

Veganistische spinazie-kaaskroketten op een roze broodje, een lekker alternatief voor een vegaburger uit de supermarkt. De broodjes krijgen hun roze kleur door het bietensap en de kroket wordt gevuld met een ragout van spinazie en veganistische kaas. Het geheel wordt geserveerd met veganistische aïoli. Een broodje kroket, zoals je hem waarschijnlijk nog nooit gegeten (en gemaakt) hebt!

Kroketjes in roze kadetjes

Ook lekker: havermout-kaas-burgers

Het recept

Op zoek naar meer vegan baktips?
Bekijk ze hier

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.