
Zin in een heerlijk ontbijtje voor het weekend? En wil je dan ook wel eensca wat anders op tafel zetten dan een croissant, met een eitje en verse sinaasappelsap? Dan hebben wij het ideale recept! Met deze tiramisu overnight oats begint je dag met een toetje. Wat wil je nog meer?
Wat zijn overnight oats?
Overnight oats maak je de avond van tevoren klaar en zet je een nachtje in de koelkast. Door de toevoeging van chiazaad dikt je ontbijt een beetje in en krijg je een lekker smaakvol én vullende start van de dag.
Zelf aan de slag met overnight oats?
Tiramisu overnight oats maken
Met dit recept combineer je het beste van 2 werelden: Een voedzaam ontbijt én een van de lekkerste toetjes. Daar komt nog eens bij dat dit recept helemaal vegan is. De overnight oats vervangen de lange vingers en van de kokosyoghurt maak je een vervanger voor de mascarpone. Dit is het recept:
Ingrediënten:
- 125 gram havermout
- 3 eetlepels cacao (plus extra voor decoratie)
- 1,5 eetlepel chiazaad
- Snuf zout
- Dubbele espresso (gekoeld)
- 240 milliliter ongezoete havermelk (of een andere melkvervanger naar smaak)
- 2,5 eetlepel maple syrup
- 250 gram kokosyoghurt
Zo maak je het:
- Meng de havermout, cacao, chiazaad en het zout in een grote kom.
- Giet hier 2 eetlepels maple syrup, espresso en de melk bij. Roer weer goed door met een garde.
- Stort het mengsel in een luchtdichte bak en zet het koel voor zo’n 8 uur.
- Meng vervolgens de overgebleven maple syrup door de kokosyoghurt en zet dit ook koel weg.
- Schep de volgende dag een laagje van de oats in een schone pot. Schep daar een laag van de kokosyoghurt op en herhaal de twee stappen om 4 lagen te krijgen.
- Decoreer de tiramisu overnight oats met een laagje cacao.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.