E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Warm je op aan deze winterbaksels

Hagelwitte taarten die de winter in huis halen, vegan wintercake of een vrolijke vogeltaart voor in de tuin. Met deze baksels warm jij jezelf op.

Warm je op aan deze winterbaksels

Is het koud buiten? Zet je oven aan en bak jezelf warm. Bekijk deze fijne winterbaksels! 

Caribische winter

Caribische winter

De Caribische eilanden kennen niet echt een witte winter, maar wel een tropische zomer met bijpassende smaken. Hanneke maakte dit recept voor een Carbische wintertaart. Hij is sneeuwwit, maar als je een hapje neemt komen de zomerse, frisse smaken je tegemoet; kokoscrème, witte chocolade en limoen. Tover deze taart uit de oven en je waant je in een tropisch paradijs, terwijl het buiten kraakt dat het vriest.

Bak Caribische Winter

 

Winteravond in Amsterdam

Winteravond in Amsterdam

De prachtige witte gemberkoekhuisjes rondom deze taart van Kim zien eruit als een Amsterdams straatje in de sneeuw. Het spektakelstuk dat bestaat uit carrotcake en gemberkoek zit bomvol winterse smaken. Een vleugje gin zorgt ervoor dat je warme wangen krijgt als je er een puntje van neemt.

Bak Winteravond in Amsterdam

 

Vegan pastinaakcake

Vegan pastinaakcake

Wel zin om je op te warmen met een winterse cake, maar geen zin in de calorieën? Zet dan deze vegan pastinaakcake op tafel. Pastinaak is een echte wintergroente met een zoete, anijsachtige smaak. Hij is niet geheel suiker- en vetvrij, maar hij wel vegan en hij zit bomvol verborgen groente en fruit. De speculaaskruiden en kaneel zorgen ervoor dat hij heel goed past bij het koude weer.

Bak Vegan pastinaakcake

 

Winter wonderland

Winter wonderland

Nog zo’n prachtige witte wintertaart is dit Winter wonderland van Anna. De citroensmaak komt goed naar voren en de toefjes meringue met suikerpareltjes zorgen voor een winters effect. Hij is ook nog eens hagelwit en volgens Janny echt “delicieux”.

Bak Winter wonderland

 

Zonnig Winters

Zonnig Winters

De tulband van Roelof is lekker winters en past perfect bij de koude dagen met cranberries en rozijnen. Maar hij bevat ook een vleugje zomer door de sinaasappel en citroen. Zodat het zonnetje binnen gaat schijnen als je hem op tafel zet.

Bak Zonnig Winters

 

Bakken voor vogels

Vogeltaart

Ook voor de vogels is het koud de komende periode. De vrieskou zorgt ervoor dat ze minder voeding uit de bodem kunnen halen, dus ze kunnen de komende weken wel een klein steuntje in de rug gebruiken. Je kunt je tuin of balkon verrijken door een mooie vogeltaart voor ze te maken! Zo kun je met je eigen winterse baksel voor het raam genieten van de vrolijke vogels in de tuin.

Maak een vogeltaart

 

Bakkers klaar?

We zijn altijd benieuwd wat jij ervan bakt, deel je foto’s met ons via #HHB. Veel winters bakplezier!

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.