E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Wist je dit al? Jouw rolletje bakpapier is multifunctioneel!

Bakpapier is multifunctioneel. Je kunt er zelfs mee schoonmaken! Lees hier waar je het nog meer voor kunt gebruiken.

bakpapier-1920-1

Eerder schreven we al over het veilig gebruiken van bakpapier. Gebruik je een metalen bakvorm, dan is het vaak handig om het hiermee te bekleden. Maar bakpapier is niet alleen handig om baksels makkelijk uit de vorm te krijgen. Je kunt er nog veel meer mee!

Schoonmaken met bakpapier

Op roestvrijstaal (RVS) kan het gebruikt worden om schoon te maken. Hoe het werkt? Pak een vel bakpapier, maak er een prop van en wrijf over de roestvrijstalen kraan. Verder heb je niks nodig, geen water of zeep. Door gewoon te wrijven verdwijnt de kalkaanslag. Dat komt door het vettige laagje dat op bakpapier zit. Het maakt niet uit of je de witte of de bruine variant gebruikt.

Spuitzakje maken

Met een stukje bakpapier kun je makkelijk en snel een cornetje maken. Het cornetje kun je gebruiken als kleine spuitzak. Daar kun je bijvoorbeeld mergpijpjes mee decoreren!

MERGPIJPJES MAKEN

Airfryer niet alleen om in te frituren, maar ook om cake en brood in te bakkenIn de airfryer

Je kunt bakpapier ook gebruiken bij het bakken in de airfryer. Wees wel precies met het gebruik van het papier, laat het niet over de rand van de mand steken. Dat kan namelijk de luchtstroom belemmeren en dat gaat ten koste van de smaak. Gebruik het niet als er niets in de mand zit.

Meer over bakken in de airfryer lees je op MAX Vandaag. 

Bakken in de airfryer

bakpapierBakpapier als inpakpapier

Mooi en origineel! Gebruik het papier om een zelfgebakken cake cadeau te geven. Inwikkelen maar, doe er een stukje jute touw omheen en voilà! Je hebt een prachtig cadeau om weg te geven.

 

Het kan de beste bakker overkomen: de bodem zakt onder je taart vandaan, of je beslag lekt uit de springvorm. Met deze tips maak je je oven makkelijk weer schoon!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.