E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Prinsensteek

Liever een hartige lekkernij? Probeer dan eens deze polonaise gevuld met geitenkaas, balsamico aardbeien en overgoten met een balsamico glaze en verse basilicumblaadjes.

Tim

Recept van
Tim

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Polonaise schuim

  • 7 eiwitten
  • 325 gram fijne kristalsuiker
  • 220 gram poedersuiker
  • 9 gram maïzena

Polonaise vulling

  • 400 gram verse, zachte geitenkaas
  • 400 gram slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • 2 citroenen
  • 4 gelatineblaadjes

Balsamico aardbeien 

  • 750 gram aardbeien
  • 45 gram balsamicoazijn
  • 40 gram kristalsuiker
  • 22 gram verse basilicum

Balsamico glaze

  • 60 gram balsamicoazijn
  • 50 gram kristalsuiker

Decoratie

  • 10 gram verse basilicum
  • 10 aardbeien

Bereidingswijze

prinsensteek - polonaiseEen polonaise laat zich vaak kenmerken door zoete smaken. Voor de bakkers met een hartige trek is deze polonaise daarom perfect. Zoals Janny zegt: “Het beetje zure/ wrange van de geitenkaascrème doet het heel goed tegenover het zoete van het schuim. Echt een hele goede combinatie!”

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Spuitzakken
  • Spuitmondjes rond
  • Steelpan
  • Spatels 
  • Ronde uitsteker met een diameter van 3 centimeter

Voorbereiding voor de polonaise

  • Verwarm de oven voor op 110 graden.
  • Week 4 gelatineblaadjes in een bakje met koud water.

Polonaise schuim

  • Klop de eiwitten op.
  • Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe aan de eieren en klop dit op tot een stijve meringue.
  • Spatel vervolgens de poedersuiker en maïzena voorzichtig door het beslag.
  • Doe het schuim in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  • Prinsensteek figuurLeg de tekening van de prinsensteek van prins carnaval onder een bakpapiertje op een bakplaat en volg de lijnen tijdens het opspuiten. Doe dit 4 keer, verdeeld over 2 bakplaten, waarbij er 1 een volledig gevulde onderplaat wordt.
  • Droog het schuim in 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat het schuim afkoelen, bouw met alle onderdelen en de overgebleven meringue een rol bouwwerk op.
  • Besmeer de zijkanten van de polonaise met meringue.
  • Bak de polonaise gaar in 45 minuten.

Polonaise vulling

  • Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig.
  • Klop dan de geitenkaas in een andere kom los.
  • Pers de citroenen uit en verwarm het sap in een steelpan.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg dit toe aan het warme citroensap. Laat dit mengsel een beetje afkoelen.
  • Giet een klein beetje slagroom bij het citroensap.
  • Spatel het citroensapmengsel door de opgeklopte slagroom.
  • Spatel de slagroom door de geitenkaas.
  • Doe de vulling in een spuitzak met een grote, ronde spuitmond en leg dit in de koelkast tot de opbouw van de polonaise.

Balsamico aardbeien

  • Snijd de aardbeien in kwartjes.
  • Knip de verse basilicum in strookjes.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en zet dit in de koelkast.

Balsamico glaze

  • Laat de balsamicoazijn en de suiker inkoken in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Haal de steelpan van het vuur als de glaze is ingedikt.

Opbouw van de polonaise

  • Vul het schuim met een laag vulling, dan een laag balsamico aardbeien en een klein beetje glaze.
  • Herhaal deze stap tot het schuim gevuld is en eindig met een laagje vulling.
  • Snijd de aardbeien in dunne plakjes en steek er met een kleine, ronde uitsteker aardbeienconfetti uit.
  • Decoreer het schuim met aardbeienconfetti, basilicumblaadjes en balsamico glaze.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.