Bakbenodigdheden
- Hakmolen
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Bakkwast
- Cornetje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak het vruchtenmengsel een dag van tevoren.
Vruchtenmengsel
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Laat minstens 24 uur staan voor gebruik.
Amandelspijs
- Maal alle ingrediënten met de hakmolen tot een egale spijs.
- Laat rusten in de koeling.
Stoldeeg
- Verwarm de helft van de melk tot lauwwarm.
- Roer de suiker, honing en gist erdoor en laat even staan.
- Meng de bloem, appelmoes, pistachepasta, zout, limoenrasp, boter, piment, peper en de gist-melk mengsel door elkaar.
- Kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
- Voeg nog beetje bij beetje de rest van de melk toe als het deeg te droog is.
- Kneed vervolgens het vruchtenmengsel erdoor. Zorg dat de rozijnen goed in het deeg zitten.
- Laat het deeg zo’n 15-30 minuten rijzen.
- Rol ondertussen de spijs voorzichtig uit tot 6 dunne strengen.
- Sla het deeg plat en leg op de werkbank en verdeel het in 6 stukken.
- Neem 3 stukjes deeg en maak hier lange strengen van.
- Vouw de spijsworstjes hier in en knoop het deeg tot 3 kuikentjes.
- Versier ze met geblancheerde amandelen.
- Rol ook de andere deegjes uit tot strengen en vul ze met spijsworstjes.
- Maak een mooie vlecht van de drie strengen. Begin in het midden en vlecht naar de buitenkant.
- Leg de vlecht op een bakpapier en maak er een ronde krans van.
- Meng de sojamelk met de maple syrup en bestrijk de bovenkant van de krans en kuikens hiermee.
- Bestrooi met parelsuiker.
- Laat alle broden weer 30 minuten rijzen.
- Bak de kuikens 25 minuten en de krans 35 minuten.
Afwerking
- Smelt een beetje boter in een pannetje.
- Haal de broden uit de oven, leg op een afkoelrek en bestrijk royaal met gesmolten boter.
- Bestrooi tot slot met poedersuiker.
- Smelt de pure chocolade en doe in een cornetje.
- Maak twee oogjes op de kuikens.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.