De cheesecake eet geweldig, is mooi van smaak, de vulling is zacht en de tijm komt mooi naar voren. Een hele geslaagde taart volgens de jury.
Bakbenodigdheden
- Springvorm met een diameter van 20 centimeter
- Maatlepels
- Braadslee
- Steelpan
- Schaar
- Rasp
- Zeef
- Uitgesneden vorm van een Spartaanse helm
- Suikerthermometer
- Oventhermometer
- Kommen
- Pannenlikkers
- Mes
- Staafmixer
- Keukenmachine
- Snijplank
- Bakpapier
- Garde
- Spuitzakken
- Staande mixer met toebehoren
- Kwast
- Theedoek
- Bakplaat
- Vershoudfolie
- Keukenweegschaal
Voorbereiding van de cheesecake
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een springvorm met een diameter van 20 centimeter met bakpapier.
- Vet de springvorm in.
Cheesecake vulling
- Vul een bakplaat voor de helft met kokend water en zet deze in de oven.
- Verwarm de slagroom en de boter in een steelpan.
- Voeg de roomkaas toe aan het mengsel.
- Doe de citroenrasp, vanille-extract, zout en eidooiers in een kom en meng dit tot een glad geheel. Voeg dit toe aan het mengsel.
- Snijd de tijm fijn.
- Spatel de bloem, tijm, kaneel en maïzena door het mengsel.
- Doe de eiwitten en kristalsuiker in een kom en klop dit tot zachte pieken.
- Spatel de helft van de eiwitten door het beslag en voeg vervolgens de andere helft toe.
- Doe het beslag in een springvorm en zet deze op de bakplaat met kokend water.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 190 graden.
- Bak de cheese cake gaar in 20 minuten.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 135 graden en bak de cheesecake nog 60 minuten.
- Haal de cheesecake uit de oven en laat het afkoelen.
Blauwe bessen coulis
- Breng de blauwe bessen, suiker, water, kaneelstokjes en takjes tijm in een steelpan aan de kook voor 5 minuten.
- Voeg het vanille-extract toe aan het mengsel, roer dit door en laat het mengsel afkoelen.
- Doe het mengsel in een blender, zeef het en laat het verder afkoelen.
Krokant rooster
- Doe de zonnebloemolie, water, bloem en groene kleurstof in een kom en meng dit goed door.
- Bak kleine hoopjes beslag in een steelpan tot het hard wordt en laat het afkoelen op een keukenpapiertje.
Gesuikerde pecannoten
- Doe de kristalsuiker, water en vanille-extract in een steelpan en breng het aan de kook.
- Voeg de pecannoten toe en blijf goed roeren tot de pecannoten een gekaramelliseerd laagje hebben.
- Laat de gesuikerde pecannoten afkoelen.
Opbouw van de cheesecake
- Haal de cheesecake uit de springvorm en besmeer deze met een dun laagje bessencoulis.
- Leg de vorm van de Spartaanse helm boven op de cheese cake en besprenkel deze met decoratiesneeuw.
- Decoreer de cheese cake met de krokante roosters, blauwe bessen en takjes tijm.
- Maal de gesuikerde pecannoten fijn en verdeel deze langs de zijkant van de cheesecake.
- Serveer de cheesecake met blauwe bessen coulis.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.