E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lettertaart en cijfertaart

Met een letter- of cijfertaart zit je altijd goed voor een verjaardag of ander feestje. Zo bak je er zelf één en versier je hem vervolgens.

Taart
Goed te doen
(136) reviews

Ingrediënten

Biscuitdeeg

  • 150 gram eiwit
  • 110 gram suiker
  • 100 gram eidooier
  • 8 gram maïzena
  • 105 gram patentbloem

Witte chocolade botercrème

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram witte chocolade

Decoratie

  • Fruit, nootjes, chocolade, koekjes

Bereidingswijze

Of je nou een taart bakt voor je buurmeisje van 5 of eentje voor je oma van 100: een cijfertaart is altijd leuk. En wil je iets speciaals zeggen? Dan kun je dit recept ook gebruiken voor een lettertaart.

Ga je een biscuit taart bakken?

Bekijk dan eerst deze 5 tips!

Bekijk tips

Bakbenodigdheden

  • Bakplaat, bekleed met bakpapier of een siliconenmatje / bakvorm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Scherp mes
  • Mixer
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Twee pannen (voor au bain-marie smelten van de chocolade)
  • Garde

Zo maak je de lettertaart / cijfertaart

Witte chocolade botercrème

  • Smelt de witte chocolade en klop het met de mixer door de roomkaas tot een luchtig geheel. Zet het in de koelkast.

Biscuitdeeg

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Zorg ervoor dat je kom en garde volledig vetvrij zijn.
  • Klop de eiwitten kort luchtig en voeg de suiker in gedeeltes toe. Klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
  • Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
  • Zeef de maïzena en de bloem en voeg de ingrediënten samen.
  • Spatel dit door de eieren en suiker tot er een homogeen beslag ontstaat.
  • Giet het beslag op de bakplaat, strijk het uit en bak het op 230 °C, ongeveer 9 minuten (bak je het in een vorm, bak het dan iets langer).
  • Haal het biscuit na het bakken direct van de bakplaat, anders verandert je biscuit in beschuit…
  • Laat afkoelen.

Decoratie

  • Maak van papier een sjabloon van een letter of een cijfer en snijd deze uit het biscuitdeeg of gebruik een koekjesvorm.
  • Vul de spuitzak met de botercrème.
  • Spuit de witte chocolade botercrème in toefjes op de letters of cijfers.
  • Versier de botercrème met moois en lekkers naar keuze. Bijvoorbeeld met eetbare bloemen, fruit en chocolade.

We maakten ook een video met een Sinterklaastaart variant. Veel bakplezier!Cakeletters maken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.