E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Nog eendje dan

Deze worstenbroodjes zijn een beetje een vreemde eend in de bijt. Wat ze zo uniek maakt? Ze zijn gevuld met eendengehakt. De zelfgemaakte saus met knoflook en limoen past perfect bij deze lekkere worstenbroodjes.

Tim

Recept van
Tim

Hartig
Brood
(8) reviews

Ingrediënten

Worstenbroodjes deeg

  • 266 gram T65 tarwebloem
  • 132 gram volle melk, handwarm
  • 53 gram ongezouten roomboter
  • 3,8 gram droge, instant gist
  • 2,9 gram zout
  • 5,3 gram kristalsuiker

Soezenbeslag

  • 100 gram volle melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram T65 tarwebloem
  • Snufje zout
  • 2 eieren

Worstenbroodjes vulling

  • 420 gram eendengehakt
  • 50 gram eendenvet
  • 33 gram ei
  • 40 gram paneermeel
  • 27 gram hoisinsaus
  • 2 bosui
  • 1 eetlepel five spice kruiden
  • 1,5 gram verse, geraspte gember
  • 3 tenen knoflook
  • 75 gram soezenbeslag
  • Snufje verse peper
  • Snufje zout

Saus

  • 250 gram hoisinsaus
  • 32 gram fijne kristalsuiker
  • 33 gram limoensap
  • 2 tenen knoflook
  • 32 milliliter water

Garnering

  • 1 ei
  • Zwart sesamzaad
  • Blank sesamzaad

Bereidingswijze

nog eendje dan - worstenbroodjes‘Deze worstenbroodjes zien er erg aantrekkelijk uit’, aldus Robèrt. Ben je geen liefhebber van eendengehakt, maar wil je deze worstenbroodjes wel graag maken? Vervang dan het eendengehakt door kipgehakt. Ze worden dan wat smeuïger. 

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Deeghaken
  • Kommen
  • Theedoek
  • Steelpan
  • Houten pollepel
  • Spatel
  • Keukenweegschaal
  • Kwast
  • Citroenpers

Voorbereiding voor de worstenbroodjes

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Worstenbroodjes deeg

  • Meng de bloem, melk, boter, gist, suiker en het zout in een kom goed door.
  • Kneed het in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in stukken van 42 gram en bol ze direct op.
  • Laat de deegbollen 20 minuten rijzen onder een theedoek.

Soezenbeslag

  • Breng de melk, boter en een snufje zout in een steelpan aan de kook.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer dit goed door met een houten pollepel.
  • Zet de steelpan terug op het vuur en verwarm het beslag. Roer dit voor ongeveer 2 minuten goed door.
  • Spatel het beslag door tot het iets is afgekoeld. 
  • Doe de eieren in een kom en voeg de eieren toe aan het beslag.

Worstenbroodjes vulling

  • Hak het groene gedeelte van de bosui fijn en rasp de gember.
  • Meng het eendengehakt, paneermeel, hoisinsaus, bosui, five spice kruiden, geraspte gember, knoflook, een snufje zout, een snufje peper, ei en 75 gram soezenbeslag door elkaar.
  • Voeg eventueel nog een beetje eendenvet toe. 
  • Rol worsten van ongeveer 15 centimeter lang.

Opbouw van de worstenbroodjes

  • Rol de deegbollen uit tot een ovaal en leg hier de worst op.
  • Vouw de worst in het deeg, knijp de uiteindes samen en rol de naden goed dicht.
  • Klop het ei met een snufje zout los in een kommetje.
  • Bestrijk de worstenbroodjes met het ei en bestrooi ze met blanke en zwarte sesamzaadjes.
  • Laat de worstenbroodjes 30 minuten rijzen onder een theedoek.
  • Bak de worstenbroodjes gaar in 15 tot 18 minuten, draai de bakplaat halverwege om.

Saus

  • Meng de limoensap, hoisinsaus, kristalsuiker en knoflook in een kom goed door.
  • Voeg eventueel nog een beetje water toe.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.