E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Little Black Cake

Deze cheesecake ziet er wel heel bijzonder uit: hij is namelijk zwart! De romige vulling van vanille en zwarte sesampasta smaakt heerlijk in combinatie met de friszoete mangocompote.

Tim

Recept van
Tim

Cake
Goed te doen
(20) reviews

Ingrediënten

Roomkaasvulling

  • 590 gram roomkaas, kamertemperatuur
  • 235 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 315 gram slagroom, kamertemperatuur
  • 7 gram vanille-extract
  • 31 gram patentbloem
  • 105 gram zwarte sesampasta
  • Snufje zout

Mango compote

  • 1 verse mango
  • 200 gram mangopuree
  • 33 gram kristalsuiker
  • 2 gram agar agar

Zwarte sesam praliné

  • 150 gram zwarte sesam
  • 80 gram kristalsuiker
  • 10 gram zwarte sesamolie

Decoratie

  • Stencil
  • 30 gram zwarte sesampoeder

Bereidingswijze

De Baskische cheesecake staat bekend om zijn bittere, donkere buitenkant en een zoete, zachte binnenkant. Absoluut het proberen waard! little black cake - Tim

Bakbenodigdheden

  • Springvorm met een diameter van 20 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spuitzakken
  • Steelpan
  • Staafmixer
  • Brander

Voorbereiding van de cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Spray de springvorm in met bakspray.
  • Bekleed de springvorm met 2 lagen bakpapier.
  • Zet de springvorm op een bakplaat.

Roomkaasvulling

  • Weeg de eieren af.
  • Doe de roomkaas en kristalsuiker in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg de eieren toe en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg de slagroom en het vanille-extract toe en meng dit tot een glad geheel.
  • Zeef de bloem en een snufje zout boven het mengsel en spatel dit door het beslag.
  • Voeg de zwarte sesampasta toe en meng dit tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een springvorm.
  • Bak de cheesecake gaar in 38 tot 43 minuten. Als de bovenkant nog niet donker genoeg is, zet dan 2 minuten de grilstand aan.
  • Haal de cheesecake uit de oven, zet deze op een rooster en laat het afkoelen.

Mango compote

  • Doe de kristalsuiker en agar agar in een kom en meng dit goed door.
  • Doe de mangopuree en het suikermengsel in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat het mengsel gedurende 2 minuten doorkoken.
  • Snijd de mango in kleine blokjes, niet groter dan een halve centimeter.
  • Haal de steelpan van het vuur, schenk het mengsel in een lage schaal en laat het afkoelen.
  • Doe de gelei in een hoge maatbeker en pureer het glad met een staafmixer.
  • Voeg de mangoblokjes toe.

Zwarte sesam praliné

  • Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan en verwarm dit tot het een diepe kleur heeft.
  • Voeg de zwarte sesam toe en meng dit goed door.
  • Giet het mengsel op een bakplaat met een siliconen bakmat en laat het afkoelen.
  • Breek de zwarte sesam praliné in stukken en verkruimel het in een foodprocessor. Voeg een klein beetje olie toe als de pasta nog te vast is.

Opbouw van de cheesecake

  • Haal de cheesecake uit de springvorm en verwijder het bakpapier.
  • Strijk de zijkanten van de cheesecake glad.
  • Verdeel de mango compote over de bovenkant van de cheesecake.
  • Leg het stencil op de cheesecake, zeef met een kleine zeef het zwarte sesampoeder er overheen en verwijder het stencil.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 11 van Heel Holland Bakt

NAAR HET OVERZICHT

 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.