E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

4 tips voor de perfecte barbecue planning

Barbecueën, het lijkt wel volkssport nummer 1 als het een beetje lekker weer wordt. Maar hoe laat je nu alles soepel verlopen? Kortom, wat is de beste barbecue planning? Wij zetten onze tips op een rij!

Barbecue

Je krijgt de barbecue niet snel genoeg op temperatuur of je gasten eten zich te snel vol aan stokbrood en salades. Misschien ken je het wel, niet fijn als je een relaxte avond barbecueën voor ogen had. Met deze tips helpen we de je grootste ergernissen te voorkomen.

1. Wanneer moet je beginnen?

De belangrijkste tip is: begin op tijd! Steek de barbecue ruim van te voren aan. Kolen en briketten hebben even tijd nodig om optimaal op temperatuur te komen. En het geeft jezelf ook een hoop rust. Want hoe lekker is het om aan tafel te gaan als de barbecue al perfect op temperatuur is? Geen gestress met het aanmaken van de barbecue als er een tafel vol hongerige gasten naar je kijkt. En het helpt ook bij tip 2!

2. Wat zet je alvast op tafel?

Je wil natuurlijk niet dat je gasten te lang met een rammelende maag aan tafel zitten. Maar het is ook zonde om je te snel vol te eten aan stokbrood, terwijl je nog verschillende barbecuerondes op de planning hebt staan. Dus wat zet je alvast wel en wat vooral niet op tafel? Het komt eigenlijk aan op 2 dingen: doseren en goed plannen. Zoals je hierboven al las; als de barbecue op tijd op temperatuur is, kun je op tijd beginnen met bakken.

HuzarensaladeMaak daarnaast een planning per barbecueronde. Het klinkt misschien als wat meer werk, maar je zal zien dat het er een stuk leuker van wordt! Zie de bijgerechten niet als opvulling, maar laat ze aansluiten op wat er op de barbecue ligt. Begin je met groentespiesen? Zet daar dan een stokbroodje bij, of een klein beetje huzarensalade. Ligt er iets stevigers op de grill? Maak dan een frisse salade. Zo voorkom je dat iedereen al na een kwartier met een volle buik aan tafel zit.

3. Wat leg je op de barbecue?

Gegrilde ananas van de bbqAls je aan barbecueën denkt, denk je misschien al snel aan worstjes, burgers of spareribs. Maar daar hoeft het uiteraard niet te stoppen! Probeer bijvoorbeeld eens een bloemkool te bereiden, of rooster een spitskool op de grill. Wij kunnen nu al niet wachten op het mooie weer!

Vegetarisch van de barbecue

Nog meer barbecue variaties? Probeer dan ook eens iets zoets van de grill:

Gegrilde ananasToetjes van de BBQ

4. Denk aan de chef!

Een belangrijke bonustip! Ben je te gast op een barbecue party? Let dan ook een beetje op de chef. Schenk af en toe een glaasje bij, of maak een praatje bij de grill. Zo blijft het een feestje voor iedereen!

Hoe krijg je de barbecue weer schoon na afloop? MAXVandaag legt het je uit!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.