E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De beste recepten voor burgers van de barbecue

Wat is er leuker dan met mooi weer de barbecue aansteken? Met deze burgers maak je de BBQ avond compleet. Heb je zin om uit te pakken? Maak ze dan met zelfgebakken broodjes!

HHB Barbecue

Eindeloze warme avonden met steeds weer iets lekkers van de barbecue. Klink top toch? Maak je BBQ avond helemaal compleet met deze zelfgemaakte burgers. En heb je extra veel zin om iets unieks te serveren, bekijk dan ook hoe je zelfgemaakte broodjes bij je burgers maakt. In deze recepten worden de burgertjes gebakken in de pan, maar als je ze grilt op de BBQ geef je ze een extra lekkere smaak.

Cheeseburgers

Deze burgers zijn fijn voor de kaasliefhebbers. Heerlijke burgers met pancetta en goede cheddar kaas, smullen maar!

Bekijk het recept

Mini-burgertjes met Limburgse twist

Mupkes, Limburgs voor ‘schattig en klein’, dat zijn deze burgertjes. In dit recept maak je je eigen gehakt voor deze vierkante burgers, maar natuurlijk kun je dit ook gewoon kant-en-klaar kopen! Alles smaakt lekkerder als het van de barbecue komt.

Maak de Mupkes

Vegetarische burger met paddenstoelen

Deze burger is volledig vegetarisch, want: “Je hebt helemaal geen vlees nodig om een lekkere burger te maken.” Maak de vegaburger compleet met truffelmayonaise en kwarteleitjes.

Recept voor vegaburgers

Kipburgers met kaas

Deze burger maak je ook zonder gehakt, maar in plaats daarvan beleg je het broodje met een kipburger. Heerlijk met een zachte kern van kaas en een zelfgemaakte pittige mayonaise!

Zo maak je ze

Turkse burgers

Deze laatste barbecue variatie maak je met een Turkse twist. De yoghurtdip in combinatie met komkommer maakt een mooi huwelijk van smaken.

Bekijk het recept

Nog meer inspiratie van de barbecue?

Bak een taart op de barbecue

Serveer S’mores als dessert

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.