E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

5 x makkelijke hapjes voor een feestje

Eens wat originelers op tafel zetten dan een blokje kaas of plakje worst? Maak dan één van deze makkelijke hartige hapjes!

currybroodjes-robert-1920

Als de koekjes en koffie op zijn, is het tijd voor een borrel en hartige hapjes! Welkom op de gemiddelde Hollandse verjaardag. Wil je wel eens wat anders op tafel zetten dan een augurk met boterhamworst, blokje kaas of plakje worst? Deze 5 hapjes zijn origineler, makkelijk om te maken en een hit op elk feestje.

kaasstengelsKaasstengels

Bladerdeeg hapjes zijn altijd een groot succes, zeker als je dat krokante deeg combineert met kaas. Je maakt er kaasvlinders, kaaskoekjes of deze kaasstengels van! In dit recept maak je het bladerdeeg zelf, maar als je al druk genoeg bent met het bakken van de verjaardagstaart, kun je natuurlijk ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

Het recept

Liefde kent geen grenzen - Kazachse SamsaKazachse Samsa

Samsa is een klein hartig gebakje van bladerdeeg met een kruidige vulling. Het wordt veel gegeten in de Centraal-Aziatische keukens, zoals ook in Kazachstan. Deze samsa zijn gevuld met halal lamsvlees en 7-kruidenmix die je koopt bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt. Net als de nigella zaadjes (zwarte komijn) die je gebruikt voor de garnering. Daarmee zet je wel echt unieke hapjes op tafel in vergelijking met het blokje kaas of plakje worst.

Het recept

Vega saucijzenbroodjesVegetarische saucijzenbroodjes

Als je gasten hebt die geen vlees of vis eten, kun je deze vegetarische saucijzenbroodjes als hapjes serveren. Je maakt ze van jackfruit en aubergine en brengt ze op smaak met gerookt paprikapoeder, mosterd, kaneel, komijn, misopasta en salie. Geloof ons, ook de gasten die wel vlees en vis eten gaan fan zijn van deze broodjes!

Het recept

 CurrybroodjesCurryworst broodjes

Fan van pigs in a blanket, worstenbroodjes of saucijzenbroodjes? Dan moet je deze hapjes zeker op tafel zetten. Je maakt ze van een dikke Duitse curryworst, curry en bladerdeeg en ze staan binnen een half uurtje op tafel. Robèrt laat je zien hoe je ze maakt.

HET RECEPT

hartige borrelkoekenBorrelkoeken

Geen zoete, maar hartige koeken als hapjes bij de borrel. Deze kaaskoeken maak je van een bros deeg waar manchego, chorizo en tijm door gaan. Het geheel garneer je met sesamzaadjes.

Het recept

verjaardagstaartVerjaardagstaart

Besteed jij jouw bakuurtjes in de keuken liever aan een mooie verjaardagstaart in plaats van hartige hapjes? Dan word je misschien blijer van dit recept voor een confetti verjaardagstaart.

Het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.