Op 31 oktober is het zover: Halloween! Dit feest is over komen waaien uit landen als Ierland, Engeland, Amerika en Canada, maar ook hier in Nederland wordt Halloween steeds populairder. Zodra het donker wordt gaan kinderen en volwassenen verkleed langs de deuren voor een flinke lading snoep, met een vrolijke ’trick or treat’. Ben jij van plan om iets griezeligs op tafel te zetten of wil je graag wat bijzonders uitdelen? Ga dan aan de slag met één van deze makkelijke Halloween recepten!
1. Meringue spookjes
In een handomdraai maak je deze Halloween meringue spookjes. Perfect als griezelige decoratie op een taart of cupcake!
Dit heb je nodig:
- 100 gram eiwit
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram poedersuiker
- Melkchocolade
Zo maak je ze:
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Doe het eiwit en de kristalsuiker in een kom en klop dit op tot er stevige pieken ontstaan.
- Spatel voorzichtig de poedersuiker door het schuim.
- Doe het schuim in een spuitzak en spuit op een bakplaat toefjes.
- Bak de meringue in ongeveer 35 minuten gaar.
- Laat de schuimpjes afkoelen.
- Smelt de melkchocolade en teken oogjes en een mondje op de meringue.
2. Mummie brownies
Deze brownies zijn een feestje om te zien én om te maken. Alles wat je nodig hebt zijn: (zelfgebakken) brownies, witte chocolade en suikeroogjes. Snijd de brownies in rechthoeken, smelt de witte chocolade en doe dit in een spuitzak. Trek met de witte chocolade strepen over de brownies en plak de suikeroogjes er op. Voilà, je griezelige brownies zijn klaar om van te genieten!
3. Mummie cake pops
Cake pops zijn kleine traktaties op een stokje die perfect passen bij een gezellig feestje. Voor Halloween maak je ze in een griezelig thema. Voor de kleine bakker kun je eenvoudig beginnen met kant-en-klare koekjes, maar voor de echte uitdaging maak je natuurlijk je eigen koekjes.
Dip de cake pops in gesmolten witte chocolade en laat ze goed uitharden. Doe dan extra witte chocolade in een spuitzak en trek fijne lijntjes over de cake pops, zo lijken het net mummies! Voeg tot slot oogjes toe voor een griezelig effect.
4. Chocolademousse
Na een avondje griezelen en snoep verzamelen kun je wel een stevige maaltijd gebruiken. En wat hoort daar bij? Juist, een heerlijk toetje! Deze eenvoudige chocolademousse van Robèrt maak je van tevoren, zodat je na het eten direct kunt genieten. Verkruimel nog wat koekjes, strooi deze over de mousse en versier het met een paar snoepwormen. Zo heb je een lekker en griezelig toetje.
5. Halloween knakworstjes
Ben jij gek op hartige snacks? Dan zijn deze Halloween knakworstjes perfect voor jou! Snijd het bladerdeeg in dunne stroken en wikkel ze om de knakworstjes heen, zo lijken het net mummies. Bak ze in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is en laat ze even afkoelen. Voor de finishing touch maak je oogjes op de knakworstjes. Smullen maar!
Nog niet uitgebakken?
Mummie slofjes van Robèrt
Deze griezelige mummie slofjes bestaan uit een stevige sloffenbodem, romige banketbakkersroom en een luchtige Italiaanse meringue. Klinkt ingewikkeld? Nee hoor, alleen het gebakje zelf is ingewikkeld als een echte mummie! Je vindt het recept op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.