E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

5x lekkere Moederdag ontbijtrecepten

Verwen je moeder, oma, bonusmoeder, pleegmoeder, schoonmoeder -of anders iemand die je liefhebt-, met een lekker ontbijt op Moederdag.

Healthy,Summer,Breakfast,homemade,Classic,American,Pancakes,With,Fresh,Berry,And

Wie wordt er niet blij van een zelfgemaakt ontbijt op bed? Bijna iedereen weet dit wel te waarderen. Maar iedereen heeft z’n eigen smaak. Daarom zetten wij een aantal lekkere, makkelijke en voedzame ontbijtjes voor Moederdag op een rijtje.

Gezonde pannenkoeken gezonde pannenkoeken

Ontbijten met pannenkoeken, wie wil dat nou niet? Van banenpannenkoeken tot pannenkoeken met spinazie en van een gekleurde pannenkoekentaart tot pannenkoeken met havermout en bosbessen. Met deze gezonde, makkelijke en voedzame pannenkoeken is ontbijten een feestje!

Gezonde pannenkoeken

Gekleurde pannenkoekentaart

Koffiebroodjes koffiebroodjes

Ben je een vroege vogel en klaar voor een uitdaging? Ga dan aan de slag met deze koffiebroodjes, gevuld met banketbakkersroom en rozijnen. Ben je een liefhebber van uitslapen? Maak de broodjes dan een avond van tevoren en warm ze kort voor het serveren nog even op in de oven.

Koffiebroodjes

Smoothiebowl met zelfgemaakte granola smoothiebowl

Fruit, yoghurt en granola; dit lekkere en voedzame ontbijt heeft het allemaal. Deze variant maak je met kersen, maar je kan natuurlijk uitgebreid variëren. Bijvoorbeeld met aardbeien, frambozen of bramen. Kies voor dit recept je favoriete yoghurt en top je smoothiebowl af met zelfgemaakte granola.

Smoothiebowl

Ontbijtmuffins Ontbijtmuffins

Deze zoete ontbijtmuffins passen perfect bij een gezond én vullend ontbijtje. De pecannoten, bananen en rozijnen zorgen voor een verzadigd gevoel en het amandelmeel geeft de ontbijtmuffins een romige smaak. Maar muffins hoeven echt niet altijd zoet te zijn. Wil je liever een hartige variant maken, maak dan muffins met ei.

Zoete ontbijtmuffins

Hartige ontbijtmuffins met ei 

Gevulde croissants gevulde croissants

Croissants bij het ontbijt: dat is altijd een goed idee. En je kunt ze beleggen met allerlei lekkers. Maak jij voor Moederdag een hartige croissant gevuld met zalm en ei of een zoete croissant met room, frambozen en witte chocolade?

zo maak je Gevulde croissants

Tim - Zondagochtend in Turkije - Turkse ontbijttafelOntbijttafel voor Moederdag

Wil je flink uitpakken? Ga dan aan de slag met een ontbijttafel boordevol Surinaamse, Hollandse, Turkse of Vlaamse lekkernijen. Je vindt hier lekkere en originele recepten zoals Surinaamse rozijnencake, Turkse Simit, Luikse wafels en Zeeuwse bolussen.

Surinaamse ontbijttafel

Turkse ontbijttafel

Vlaamse ontbijttafel 

Hollandse ontbijttafel

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.