E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Aan de bak op Prinsjesdag

De Troonrede op Prinsjesdag kijken is leuker met iets lekkers op schoot! Bekijk toepasselijke recepten.

Shortbread

Het is vandaag de derde dinsdag van september en dat betekent dat de Troonrede wordt voorgelezen door de koning. Financiën, geldzaken, hoedjes en prinsessen. Er komt van alles voorbij en daar passen deze lekkere baksels bij.

Financiers financiers

Naast de Koninklijke familie, de Troonrede en de hoedjes staat geld vooral centraal tijdens de derde dinsdag van september. Daarom bakken we financiers. Met dit recept maak je heerlijke chocoladefinanciers.

Het recept

Prinsessentaart

Dit jaar is prinses Alexia voor het eerst aanwezig bij de Troonrede van de koning. Dit komt doordat ze in juni haar achttiende verjaardag heeft gevierd. Welke taart past beter bij deze eerste Prinsjesdag van Alexia dan deze prinsessentaart met bosbessen en mascarpone?

Het recept

Millionaire’s shortbread shortbread

Tijdens Prinsjesdag wordt er gesproken over ideeën over het land, maar ook veel over bezuinigingen en geld. Om al die cijfers en grote bedragen een beetje leuk te maken, bakken we bijpassende koekjes: millionaire’s shortbread. Een van oorsprong Engels koekje met chocolade en karamel.

Het recept

Een hoedje voor Prinsjesdag Prinsjesdag

Een traditie: op Prinsjesdag worden de meest bijzondere hoeden uit de kast getrokken. Deze taart is bijna een Prinsjesdag-hoedje, zo fraai en verfijnd is deze chocolademoussetaart.

Het recept

In dit artikel van MAX Vandaag lees je meer over Prinsjesdag 2023.

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren