E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bakken met maar 4 ingrediënten

Zo zet je met maar 4 ingrediënten de lekkerste baksels op tafel!

4_ingredienten_chocotaart

Bakken met maar 4 ingrediënten

Wel zin om wat lekkers op tafel te zetten, maar geen zin of tijd om een hele waslijst aan boodschappen in huis te halen? Dan zijn deze recepten perfect voor jou! Met maximaal 4 ingrediënten per recept, smul jij van een overheerlijk zelfgemaakt baksel.

1. Chocoladetaart

ChocoladetaartEen hele chocoladetaart van maar 4 ingrediënten? Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar! Het is een lekker machtig taartje, waarbij we chocolade ganache als vulling gebruiken. Voor de echte chocoladeliefhebbers is dat het lekkerst met pure chocolade, maar je kunt natuurlijk variëren in smaak.

Dit heb je nodig

  • 220 gram oreo’s (of andere koekjes naar keuze)
  • 60 gram roomboter
  • 300 gram pure chocolade
  • 200 milliliter slagroom

Zo maak je het
Maal de koekjes fijn tot kruimels. Smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Vet een ondiepe bakvorm van 20 centimeter goed in met bakspray. Stort de koekkruimels er in en verdeel ze over de bodem en langs de rand. Druk goed aan tot een stevige korst. Laat opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de slagroom tot het kookpunt. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en giet daar de warme slagroom over. Laat even staan en roer dan goed door tot een mooi egale ganache. Giet de ganache in de opgesteven bodem en zet de taart terug in de koelkast. Laat hem tenminste 3 uren opstijven in de koelkast. Eventueel kun je de taart garneren met wat vers fruit.

2. Vegan kokoscake

KokoscakeDeze vegan kokoscake is misschien wel één van de makkelijkste cakerecepten die we kennen. Handig als je weinig ingrediënten in huis hebt, maar wel wat lekkers op tafel wilt zetten.

Dit heb je nodig

  • 120 gram geraspte kokos
  • 250 milliliter plantaardige melk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram kristalsuiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Mix alle ingrediënten en giet het beslag in de bakvorm. Bak de cake in 45 minuten gaar en goudbruin. Eventueel kun je de cake extra aankleden met een icing of een dot slagroom.

Meer vegan bakinspiratie

3. Amaretti

AmarettiDeze bekende koekjes uit Italië zijn super lekker en bevatten slechts 4 ingrediënten. Na het bakken zijn ze van buiten knapperig en van binnen nog lekker smeuïg. Echt een aanrader als je fan bent van bitterkoekjes, maar eens wat anders wilt proberen.

Dit heb je nodig

  • 150 gram amandelpoeder
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel amandelextract

Zo maak je het
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden. Maal de amandelpoeder, suiker, eiwit en amandelextract tot een glad beslag. Doe in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit dopjes op de bakplaat. Bestrooi met een beetje poedersuiker. Bak in ongeveer 10 minuten af. Liever uitgebreider met amaretti aan de bak? Probeer dan ook eens deze amaretti-taart.

Amaretti-taart

4. Pinda-choco koekjes

Pinda-choco koekjesDeze koekjes maak je eenvoudig met ingrediënten die je waarschijnlijk sowieso al in je keukenkastje hebt staan. Je kunt er gewone chocoladepasta of nutella voor gebruiken. Maar net wat je lekker vindt. Ook leuk om met kinderen te maken!

Dit heb je nodig

  • 120 gram bloem
  • 120 gram ongezouten pinda’s
  • 1 ei
  • 2 eetlepels chocoladepasta

Zo maak je het
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het ei en de chocoladepasta tot een kruimelig deeg. Voeg de pinda’s toe en roer goed door. Maak kleine balletjes van het deeg en druk ze een beetje plat op de bakplaat. Bak in ongeveer 10 minuten af.

Dol op koekjes? Volg dan eens Robèrts Koekjescollege, waarin hij je er alles over uitlegt!

5. Speculoos truffels

TruffelsDeze truffels bevatten maar 3 ingrediënten en zijn een heerlijke kleine snack en super leuke traktatie. Ze zijn eenvoudig gemaakt en je kunt er qua smaak alle kanten mee op. In dit voorbeeld gebruiken we speculoos koekjes, maar je kunt er alle koekjes of verkruimelde cake naar keuze voor gebruiken. En ook met de chocolade kun je natuurlijk variëren.

Dit heb je nodig

  • 250 gram speculoos koekjes + extra om te garneren
  • 100 gram roomkaas
  • 300 gram witte chocolade

Zo maak je het
Maal de koekjes fijn tot kruimels. Meng de roomkaas er goed door. Maak kleine balletjes van het beslag en laat ze een kwartiertje koud worden in de koelkast. Tempereer de chocolade. Dip de balletjes in de chocolade en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Laat ze op een vork uitdruppen en leg de balletjes vervolgens voorzichtig op een bakpapiertje. Bestrooi met wat extra speculoos kruimels als de chocolade nog zacht is en laat de truffels uitharden.

6. Glutenvrije wolkenbroodjes

WolkenbroodjesGezond, licht, koolhydraatarm en helemaal glutenvrij. Dat zijn deze wolkenbroodjes. Een super simpel recept. Deze broodjes kun je zowel zoet als hartig beleggen.

Dit heb je nodig

  • 3 eieren
  • 100 gram hüttenkäse
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden. Splits de eieren en klop de eiwitten tot stijve pieken. Mix de hüttenkase met de eidooiers, het bakpoeder en een snuf zout en peper naar smaak. Spatel de eiwitten voorzichtig door het hüttenkase-mengsel. Schep hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de wolkenbroodjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

De smaak te pakken? Bekijk ook deze Italiaanse wolkenbroodjes.

Italiaanse Wolkenbroodjes

7. Glutenvrij zoet brood

ZoetbroodWist je dat je brood kunt maken met roomijs? Het klinkt heel bijzonder, maar het ijs is in feite de melk en suiker die je toevoegt. We hebben een bijzonder recept voor je uitgewerkt, waarmee je een glutenvrij zoet brood maakt van slechts 4 ingrediënten: ijs, boekweitmeel, bakpoeder en een snuf zout.

Bekijk recept

Bakken zonder eieren

Vind je een doosje eitjes te duur, maar wil je toch bakken? Dan hebben we goed nieuws: je kunt gelukkig ook heel goed bakken zonder eieren.

Bakken zonder ei

Bekijk ook deze tips om lekker te blijven eten, maar ook geld te besparen.

Goedkoper boodschappen doen

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.