E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Barbie is terug! 5 roze baksels op een rijtje

Speelde je vroeger ook altijd met Barbie? De pop is weer terug (en misschien wel nooit weggeweest). Daarom zetten we de lekkerste en leukste roze baksels op een rijtje.

rozebakken-1920x1080

We kunnen er niet omheen: Barbie is weer terug van weggeweest. Hoog tijd om het kind in jezelf naar boven te halen met deze roze baksels.

Roze koeken roze koeken

Een echte Hollandse klassieker: de roze koek! Hij wordt ook wel glacékoek, moesselientje of fondantcake genoemd en bestaat uit een cakeje met een laagje roze fondant. Het fondant krijgt zijn mooie roze kleur door de toevoeging van frambozenpuree. Robèrt laat je zien hoe je ze maakt. Dé perfecte koek om Barbie mee te kijken.

Het recept

Roze kadetjes Kroketjes in roze kadetjes door Enzo

Hoe leuk zijn deze roze Barbie broodjes? Ze krijgen hun roze kleur door het bietensap en de kroket wordt gevuld met een ragout van spinazie en veganistische kaas. Het geheel wordt geserveerd met veganistische aïoli. Een broodje kroket, zoals je hem waarschijnlijk nog nooit gegeten (en gemaakt) hebt!

Het recept

Een macaronhart

Het lijkt misschien lastig zo’n grote macaron maken, maar Robèrt helpt je in de video goed op weg. Zo lukt het jou hopelijk ook om zo’n mooi macaronhart (in de prachtige Barbie-kleur) op tafel te zetten. Ook leuk: maak deze kleine varianten.

Het recept

Bolgebakjes met roosjes pistachenootjes

Bolgebakjes zijn er in veel verschillende soorten. Deze variant is gemaakt van een combinatie van framboos en pistache. En als versiering een klein gedroogd roosje. Natuurlijk in een mooi lichtroze kleurtje!

Het recept

Barbie tompoucen tompoucen maken

Zelf tompoucen maken is met een beetje hulp van Robèrt makkelijker dan je denkt. Het bladerdeeg kun je als echte thuisbakker zelf maken, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken.

Het recept

Of maak deze lekkere marshmallows. Maak ze roze met door een beetje rode kleurstof toe te voegen!

Pudding in een mooi kleurtje:

Malabi pudding met rozenwater van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.