E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Brood bakken voor beginners, dit zijn de lekkerste recepten

Altijd al je eigen brood willen bakken, maar weet je niet waar je moet beginnen? We geven je makkelijke broodrecepten en tips om goed voorbereid aan de broodbak te gaan.

Volkorenbroodjes

Wat is er lekkerder dan zelfgebakken brood? Niets, als je het Robèrt vraagt. Waar moet je als beginnende broodbakker rekening mee houden? En met welke recepten moet je überhaupt beginnen? Bekijk tips en recepten om mee te starten.

Tips voor het bakken van brood

Voor we beginnen met de recepten zetten we eerst een aantal tips op een rij, zodat broodbakken toch een stuk makkelijker wordt. Let goed op welk meel je gebruikt en hoe je het deeg kneed. Zo voorkom je dat je na één keer broodbakken toch weer afhaakt:

Alle broodtips op een rij

1. Volkoren broodjes

Een echte Hollandse klassieker en een basis voor veel ontbijtjes: de volkorenbroodjes. Met dit recept maak je ze zelf! Wat is er nu lekkerder dan zelfgemaakt brood bij je ontbijt?

Naar het recept

2. Tijgerbrood

TijgerbroodNet iets anders dan het volkorenbrood, maar dit tijgerbrood is ook om van te grommen zo lekker. Een avontuurlijk brood met een kenmerkend patroontje. Je maakt ‘m met tijgerpap. Robèrt laat je in de video zien hoe dit brood maakt. Zo kan elke bakker, beginnend of gevorderd, aan de slag met dit recept.

Zo maak je tijgerbrood

3. Worstenbroodjes van Robèrt

Worstenbroodjes van RobèrtDeze klassieker van Robèrt mag niet ontbreken. Een zelfgebakken boterham beleggen is natuurlijk heerlijk, maar het is ook wel lekker makkelijk dat het beleg in dit broodje al is meegebakken.

Naar de worstenbroodjes

4. Ciabatta

ciabatta maken met robertCiabatta is een typisch Italiaans brood met een krokante korst en een luchtige binnenkant. De ingrediënten zijn standaard: water, bloem, desem, zout en olijfolie. Om er een heerlijke ciabatta van te maken, is niet al te ingewikkeld. Robèrt laat je stap voor stap zien hoe je tot een mooie ciabatta komt:

Zelf ciabatta maken

5. Zelf zuurdesembrood maken

Desem maken met RobèrtDesembrood maken gaat net even anders dan brood maken met instant gist. Voor zuurdesembrood heb je namelijk een desemstarter nodig. Gelukkig is dat ook gemakkelijk om zelf te maken. Robèrt laat zien hoe:

Uitleg over desemstarter

Broodcollege van Robèrt

Helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan met brood en wil je er meer over leren? Volg dan het broodcollege van Robèrt.

Naar het broodcollege

Weetjes over brood

Lees feiten, fabels en leuke weetjes op MAX Vandaag.

ALLES OVER BROOD OP MAX VANDAAG

 

 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.