E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De beste snacks om te eten tijdens een lange wandeltocht

Of je nou De Vierdaagse of het Pieterpad loopt: een lekkere snack houdt je op de been tijdens een lange wandeling. We zetten een aantal vullende zelfgemaakte snacks op een rijtje.

Vierdaagse

Rugzak of heuptas om en gaan! Wandelen, zoals tijdens de Vierdaagse, is nog fijner wanneer je af en toe kan genieten van zelfgebakken lekkers. Dat geeft je hernieuwde energie. We zetten een aantal lekkere (gezonde) snacks op een rijtje.

Gezonde koekjes Gezonde koekjes bakken

Koekjes hoeven echt niet altijd ongezond te zijn. Met deze recepten maak je gezondere koekjes: die kun je gewoon kunt meenemen als tussendoortje. Vind je deze recepten te zoet? Suiker, siroop of honing is natuurlijk heerlijk in een koekje, maar je kunt ze ook een zoete smaak geven met (gepureerd) fruit.

Het recept

Havermoutkoekjes met gember

Verslavend lekker, deze koekjes met havermout, hazelnoten en gember! Je maakt ze in een handomdraai, helaas zijn ze nog sneller op. Daarvan kun je wel een hele voorraad meenemen in je rugzak.

Het recept

Suikervrije ontbijtcake Suikervrije ontbijtcake

Start je dag of wandeling goed met deze suikervrije ontbijtcake. Want hij is niet alleen lekker, het is ook nog eens gezond! Neem ze mee in een papieren zakje of trommeltje. Je kunt deze ontbijtcake natuurlijk ook als snack in de middag eten.

Het recept

Flapjacks Flapjacks

Flapjacks zijn koekjes die doen denken aan mueslirepen of granola bars. Maar wat zijn het precies en hoe maak je ze? We leggen het je uit.

Het recept

Eierkoeken eierkoeken

Je kent ze vast wel: eierkoeken. Een heerlijk tussendoortje dat je kunt beleggen (en vullen) met allerlei lekkers. Het is ook nog eens koek die je makkelijk thuis kunt maken en dan mee kunt nemen.

Het recept

Bananenbrood Gezond bananenbrood

Bananen eten tijdens een fysieke inspanning (bijvoorbeeld de Vierdaagse) is altijd een goed idee. Wil je een beetje afwisseling? Maak dan een bananenbrood. Gezond en hartstikke lekker! We trakteren je op 3 hele fijne bananenbrood recepten. Gezond, vegan én glutenvrij.

Het recept

Ei-muffins ei muffins

Muffins hoeven echt niet alleen maar zoet te zijn. Deze ei muffins zijn gevuld met (je raadt het al) ei, in combinatie met verschillende groentes. Heerlijk als ontbijt, maar ook om mee te nemen als lunch of tussendoortje.

Het recept

Ook handig tijdens het wandelen:

Vaak blaren na het wandelen? Zo voorkom je dat!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.