E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De halve finale van seizoen 10

Mercedes, Jan, Zineb en Amel zijn de halve finalisten van seizoen 10! De bakkers maken in deze halve finale 2 klassiekers in 1, een suikertent én een broodmand. Maar het is een andere halve finale dan anders....

71014

Mercedes, Jan, Zineb en Amel zijn de halve finalisten van seizoen 10! Maar het is een andere halve finale dan anders, want Janny en Zineb kunnen de tent dit bakweekend helaas niet betreden. ‘Een ziekentent’, aldus André.

Janny ziek

Waar is Janny nou toch? In de halve finale moet Janny met een virus noodgedwongen ziek thuisblijven. Gelukkig is het geen computervirus! Op een tablet kan ze tóch meekijken in de tent. Creatief als altijd weten André en Robert wel een manier waarop Janny ook kan proeven. De baksels worden gewoon naar haar huis gebracht! Zo is Janny er toch nog een beetje bij.

Zineb ziek

Helaas kan ook Zineb deze week de tent niet betreden omdat ze een virus heeft. De jury en André moeten haar baksels in deze aflevering daarom missen.

Twee klassiekers in 1

Mercedes, Jan en Amel starten de halve finale met de signatuuropdracht. De eerste opdracht van de halve finale is: 2 klassiekers in 1!
Robèrt weet ook wel raad met klassiekers. Hij combineert profiteroles met een Saint Honoré. Tezamen een overheerlijk slagroomspektakel om je vingers bij af te likken. Robèrt geeft je het recept en legt je in de video uit hoe je hem maakt.

Recept voor Saintprofiterol

Technische opdracht: suikertent

De technische opdracht is deze week een suikertentje! Een tent zoals die op het landgoed, maar dan gemaakt van nougatine en isomalt. In het tentje zit een prachtig fruittaartje verstopt.

Recept voor het suikertentje

Broodmand

Als spektakelstuk maken de bakkers een broodmand. Robèrt wordt als Meester Boulanger super enthousiast van deze opdracht. Brood bakken is toch echt iets anders dan gebak. Vooral Mercedes heeft veel geoefend en vindt het best spannend.

Op deze website vind je veel broodrecepten in allerlei variaties; van moeilijk tot makkelijk en van zoet tot hartig. Ben je benieuwd naar de populairste Heel Holland Bakt brood recepten? Bekijk ze hier!

10x de populairste brood recepten

Heel Holland Bakt gemist? Je kunt de uitzendingen hier bekijken.
Halve finale

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.