E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

De lekkerste Britse baksels voor tijdens The Great British Bake Off

De allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Great British Bake Off wordt zaterdag 10 juni 2023 om 10.30 uur uitgezonden. Daarom gaan we aan de bak. Met Britse baksels!

Britse baksels

Zit jij ook klaar voor The Great British Bake Off? Of kijk je op het een ander moment terug? Maak een lekker baksel om extra te genieten. We zetten een aantal typisch Britse baksels voor je op een rijtje.

Hot cross buns Hot cross buns

Hot Cross Buns zijn een Engelse variant op de krentenbol. Traditioneel worden ze in de Paastijd gegeten maar deze zijn zo lekker, die kunnen altijd wel. Ook tijdens een aflevering van de Engelse Heel Holland Bakt.

Het recept

Battenberg cake The Great British Bake Off

Oorspronkelijk komt dit recept uit Duitsland, maar dit is een populaire Britse versie met een Engelse twist. De cake wordt omhuld door een laagje marsepein. De cake met verschillende kleuren stel je als een soort dambord samen.

Het recept

Banoffee pieEllen - Pannenkoekentaart

Banoffee pie is een Engelse desserttaart gemaakt van bananen, room en toffee op een koekjesbodem. De taart bestaat uit bananenpannenkoeken met krokante pecannootjes, bananenslagroom en natuurlijk karamel.

Het recept

Steambock Pie steambock

Deze Engelse pie is gemaakt met een echte Engelse kaas: cheddar! De kaas zit door het deeg, waarin je een stoofvulling van riblappen, kruiden, wortel, abrikozen en bokbier stopt.

Het recept

Scones met lemon curd

Of het nou voor een high tea, ontbijt, lunch of tijdens een aflevering van The Great British Bake Off is: scones zijn altijd een goed idee. En ook de lemon curd kun je zelf maken met dit recept. Liever scones met zelfgemaakte jam? Zelf jam maken doe je zo!

Het recept

Pineapple upside down cake Pineapple upside down cake

Deze pineapple upside down cakes worden ondersteboven gebakken. Het zijn taartjes die je omgekeerd opbouwt en na het bakken omdraait. Robèrt legt je in de video uit hoe je ze kunt maken.

Het recept

Wanneer kun je The Great British Bake Off kijken?

Vanaf zaterdag 10 juni 2023 om 10.30 uur kun je elke zaterdag genieten van The Great British Bake Off op NPO 1 bij MAX. Kun je niet wachten? Alle afleveringen zijn vanaf 24 mei 2023 al te zien op NPO Plus. Wil je de afleveringen liever op een ander moment bekijken? Dat kan op NPO Start.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.