E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Heel Holland Bakt recepten voor Koningsdag

Ga je de vrijmarkt om muffins te verkopen, drink je huisgemaakte sinaasappellikeur, of deel je oranje tompoucen uit volgens recept van Robèrt? De keuken induiken om te bakken is voor Koningsdag extra leuk. Recept inspiratie vind je hier!

slofvanoranje-pauline-3.png

Koningsdag, een dag om te vieren met wat lekkers! Hier vind je de lekkerste Heel Holland Bakt recepten.

Oranje tompouceOranje tompouce

De tompouce is zo’n klassieker die niet mag ontbreken op Koningsdag. Je maakt hem met bladerdeeg, room en glazuur. Ben je geen gevorderde bakker? Robèrt laat je in de video zien hoe je hem maakt. En vind je bladerdeeg zelf maken te ingewikkeld, dan kun je het natuurlijk gewoon kant-en-klaar kopen.
Bekijk recept

Friese oranjekoekenOranjekoek

Friese oranjekoeken zijn eigenlijk helemaal niet oranje, maar roze! De naam verwijst namelijk niet naar het glazuur, maar naar de gekonfijte snippers sinaasappelschil in de koek. Wil je ze liever oranje kleuren? Dat kan natuurlijk ook!
Bekijk recept

Zo maak je zelf sinaasappellikeurSinaasappellikeur maken

Zelf sinaasappellikeur maken is hartstikke makkelijk. Het belangrijkste ingrediënt dat je nodig hebt is een flinke portie geduld.
Bekijk recept

 

advocaatZelf advocaat maken

Iets ingewikkelder, maar minder tijdrovend is je eigen advocaat maken. Die kun je vervolgens oplepelen terwijl je het liveverslag van Koningsdag op tv volgt. Maar je kunt het ook verwerken in gebak, zoals in dit recept voor advocaat tompoucen.
Bekijk recept

oranje slofOranjeslof met pistachespijs en meringue

Deze Koninklijke kano maak je van een sloffenbodem, gevuld met pistachespijs. Garneer hem met mandarijntjes crème en Zwitserse meringue.
Bekijk recept

muffinsMuffins maken

Wanneer je een basisrecept hebt voor muffins, kun je het beslag daarna vullen met allerlei lekkere ingrediënten. Versier ze met botercrème, fondant of marsepein en verkoop ze op een kleedje.

Bekijk recept

zandkoekjesKoekjes bakken en versieren

Koekjes versieren is leuk voor jong en oud. Versier bijvoorbeeld zandkoekjes of zelfgemaakte spritsen. Leuk om te maken met kleine bakkers.
Bekijk recept

cake-pop-ijsjesCake-pop ijsjes

Maak van koek, crème en cake een stevig bolletje voor het ijs. Dat dompel je onder in gesmolten chocolade. Die zet je bovenop een oubliehoorntje. Een vrolijke en feestelijke versnapering om te verkopen op de vrijmarkt!

Bekijk recept

Deel je oranje gebak

We zijn benieuwd wat jij ervan bakt! Deel je foto’s met ons en maak kans op leuke oranje prijzen.

Deel je oranje baksel

Reageren

U kunt hieronder reageren op dit recept

Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.

Inloggen Registreren