E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Paaseitjes zoeken in deze verrassingstaart

Wat is er lekkerder met Pasen dan paaseitjes? Deze taart heeft een verrassingselement, want de eieren zitten goed verstopt in de taart.

Verrassingstaart Pasen

Wat is er feestelijker dan een verrassingstaart voor Pasen? Wanneer je deze paastaart doorsnijdt komt er een verrassing tevoorschijn, namelijk paaseitjes! Zo’n taart wordt ook wel een piñata taart genoemd en kun je vullen met alles wat je maar lekker vindt. Zo maak je de paasvariant.

Verrassingstaart met paaseitjes

Een piñata taart maak je het beste en makkelijkste met een laagjestaart. Kies daarvoor een beslag wat je zelf lekker vindt! Maak deze lentecakes bijvoorbeeld met lavendel of citroen.

Tulband met perzik en lavendel

Citroencake

Carrot cake

Stapel de cakes vervolgens op en smeer er bijvoorbeeld een van deze heerlijke botercrèmes tussen. Maak een gat in een aantal lagen van de cakes en doe daar de paaseitjes in. De bovenkant kun je versieren met botercrème, paaseieren, kuikentjes of meringue: alles wat maar bij Pasen past.

Waar moet je op letten?

  • Maak met een steker een gat in het midden van je laagjestaart en vul die met paaseieren. Dit kun je overigens ook heel gemakkelijk doen bij cupcakes of muffins.
  • Let er op dat je geen gat maakt in de bovenste laag, anders valt de decoratie bovenop je taart in het gat en dat wil je natuurlijk niet.
  • Laat de cake goed afkoelen, vooral als je eitjes van chocolade gebruikt. Je wilt immers niet dat je eitjes aan elkaar plakken.

Ook lekker met paaseitjes:

Zo maak je Rocky Road met paaseitjes

Paasrituelen

Benieuwd naar de verschillende rituelen tijdens Pasen?

Lees dan dit artikel op MAX Vandaag

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.