
Het kan de beste overkomen… Je had je zo voorgenomen dit jaar wel op tijd te beginnen met de Paas-voorbereidingen. Maar uiteindelijk is het bijna Pasen, ben je de boodschappen vergeten en heb je geen idee wat je gaat maken… Deze makkelijke hapjes maak je snel en met weinig ingrediënten. Zo zet je in een handomdraai toch leuke en lekkere hapjes op tafel!
1. Kleine trifle in een glaasje
Hapjes in een glaasje zien er al snel spectaculair uit! En het leuke is, je kunt de glaasjes vullen met alles wat je maar lekker vindt. Gebruik koekjes of granola als basis. Je kunt ‘m ook met cake of brownie vullen, dan mis je alleen wel de crunchy bite. Kies vervolgens je favoriete fruit! Met Pasen kiezen wij graag geel of oranje fruit zoals mango of perzik. Voeg yoghurt, kwark of andere (plantaardige) room toe voor een lekker smeuïg effect. Tip: je kleine trifle smaakt extra lekker als je zoet combineert met een zuurtje. Combineer zoet fruit bijvoorbeeld met lemon curd, of zuurder fruit met een zoete frambozencompote.
2. Bladerdeeg haasjes
Met het grootste gemak tover je simpel bladerdeeg, of croissantdeeg, om tot wat leuke hapjes. Geef ze een feestelijk uiterlijk door er kleine paashaasjes van te maken. Rol ze op, maak een knipje voor de oortjes en gebruik een rozijntje of stukje chocola voor de oogjes. Je hebt ze zo in elkaar geknutseld!
Je kunt ze ook maken met brooddeeg.
3. Pannenkoeken als hapje
Verwerk pannenkoeken tot een snel en makkelijk hapje. Maak er bijvoorbeeld pannenkoek sushi rolletjes van! Je vult je pannenkoeken met alles wat je maar lekker vindt en snijdt ze door als kleine maki hapjes. Je kunt er ook pancake spaghetti van maken. Dan snijd je de pannenkoeken in kleine reepjes en versier je ze met sprinkles.
4. Cookies met dragee paaseitjes
Chocolate chip cookies: onze favoriete koekjes! Vervang de pure chocolade door de dragee paaseitjes en je bent helemaal klaar voor Pasen.
Je kunt deze eitjes natuurlijk ook met andere koekjes combineren. Wil je bijvoorbeeld gezondere koeken bakken?
5. Sandwich op een spiesje
Een sandwich ziet er veel leuker uit wanneer je het op een stokje prikt. Je kunt eindeloos combineren en variëren. Serveer ze op een mooie schaal of etagère!
Ook lekker: witte asperges in bladerdeeg naar recept van Robèrt. Het recept vind je op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.