E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Terug naar school: dit stop je in de broodtrommel

De zomervakantie zit er weer op! Tijd voor een nieuw schooljaar én voor gevulde broodtrommels. Geen inspiratie? We zetten een aantal ideeën op een rijtje.

Broodtrommel

Hartjes van aardbeien, pancakes in de vorm van een maan, boterhammetjes als monster. Er zijn heel veel ideeën om van de broodtrommel van je bakkermakker een feestje te maken. Een aantal ideeën op een rijtje.

1. Pannenkoeken

Bak een paar gezondere pannenkoekjes, zoals bijvoorbeeld bananenpannenkoekjes of de spinazie-variant. Pak een leuk koekvormpje en steek er hartje, smiley of maan uit. Gegarandeerd een succes! Ook leuk: maak een gezichtje met stukjes fruit op een pancake.

Gezonde pannenkoeken: 4 recepten

2. Bananenchips bananenchips

Chips in de broodtrommel? Dat klinkt als muziek in de oren. Maar dit is niet zomaar chips. Deze gezondere chips maak je met banaan. Hmmm! Deze broodtrommel keert vast leeg terug van school.

Gezonde chips

3. Italiaanse wolkenbroodjesItaliaanse Wolkenbroodjes

Wolkenbroodjes staan ook bekend als oopsies of cloud bread. Dat klinkt alleen al heel leuk! Het zijn broodjes zonder koolhydraten. Klaar in een handomdraai, met maar een paar ingrediënten.

HET RECEPT

4. Gezonde koekjes Gezonde koekjes bakken

Koekjes in de broodtrommel? Dat klinkt misschien ongezond, maar deze varianten zijn dat gelukkig niet. Welke kies jij? Bananenbrood-, citroen-, of pindakaaskoekjes?

Gezonde koekjes recepten

5. Broodjes broodtrommel

Er gaat natuurlijk ook niks boven een boterhammetje met lekkers. Wil je er iets leuks van maken? Maak er dan een monstertje van of snijd het in grappige en leuke vormen. Wat lekker fruit erbij en je hebt een leuk gevulde broodtrommel. Succes gegarandeerd!

Samen bakken:

Makkelijke baksels die je met kinderen kunt bakken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.