E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kies jouw favoriete tulband recept voor Pasen

Een tulband past perfect bij Pasen, want je kunt hem feestelijk decoreren. En het fijne is: ook met de smaak kun je eindeloos variëren. Het enige wat je nodig hebt is een tulband bakvorm. En natuurlijk een lekker recept!

Kleine tulband

Of je er nou eentje met winterse smaken bakt tijdens kerst, of eentje met bloemen en frisse smaken voor Pasen. Een tulband is altijd fijn op een feestdag! We zetten een aantal frisse, lenteachtige tulbanden voor je op een rijtje. Bijvoorbeeld voor bij je Paasontbijt- of brunch.

Hoe krijg je een tulband uit de vorm?

Als je een tulband bakt, is het natuurlijk wel  zo fijn als hij na het bakken zonder kleerscheuren uit de vorm komt. Als je de vorm hebt ingevet kun je daarom wat bloem in de vorm stuiven. Klop de overtollige bloem eruit en voilà, de vorm is klaar om je beslag in te gieten.

Tulband met perzik en lavendel tulband

Een echte lente-achtige tulband. Gevuld met perzik en lavendel. Want dat ruikt niet alleen lekker, het is ook nog eens heerlijk om te verwerken in je baksels. Tip: versier de taart met lavendel en combineer dat met paaseitjes en eetbare bloemen.

Het recept

Tulband met frambozen en bessenRianne - Bes en Boos

Als je zin hebt in een fruitige variant, maak dan dit frisse exemplaar, met citroen, frambozen en bessen. De kleine kletskopjes als garnering maken het plaatje compleet.

Het recept

Citroentulband

Wil je een wat frisser cakeje? Dan komt deze tulband zeker in aanmerking. De lemon curd geeft er dat lekkere, wrange zuurtje aan.

Het recept

Voor iedereen een mini tulband

Echt leuk: je kunt ook bakken in een mini tulband bakvorm. In zo’n kleine tulbandvorm kun je voor iedereen een eigen een mini tulband bakken en versieren met alles wat diegene lekker vindt.

Bak je liever met winterse smaken?

Tulband recepten 

Cranberries en chocolade tulband

Ga ook aan de bak met deze fijne variant!
Bekijk recept op MAX Vandaag

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.